2024. május 17. - Paszkál

Az MSZP valójában nem akarja segíteni a hitelkárosultakat?

A Fidesz-KDNP szerint a szocialisták nem akarnak gyors segítséget nyújtani azoknak a hitelkárosultaknak, akik önhibájukon kívül kerülnének utcára, önhibájukon kívül veszítették el az állásukat.
2009. szeptember 28. hétfő 17:30 - HírExtra
Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetjének vezetője és László Tamás (Fidesz) parlamenti képviselő azzal összefüggésben mondták ezt hétfői sajtótájékoztatójukon, hogy a hitelkárosultak megsegítésével kapcsolatos országgyűlési határozati javaslatukhoz a szocialisták - "saját magukkal is ellentmondásba keveredve" - olyan módosító indítványokat juttattak el az Országgyűlés elé, amelyekkel egyrészt ugyan támogatják a Fidesz-KDNP javaslatát, másrészt azonban "teljes mértékben elvetnék azokat a javaslatokat, amelyek valódi segítséget nyújtanának".

László Tamás kifejtette: javaslatukkal a kényszerárverezések, kilakoltatások leállítását akarták elérni, továbbá azt, hogy a kockázat- és a felelősség megosztás elve mindképpen érvényesüljön a hitelnyújtó és a hitelfelvevő közötti szerződés módosításában. Céljuk az is - folytatta -, hogy az önkormányzatokat kivonják abból a rendszerből, miszerint a bedőlt hiteleseket az önkormányzatoknak kell kisegíteniük a Magyar Fejlesztési Banktól felvett hitellel.

Ezzel szemben az MSZP-frakció jelentős része olyan javaslatot tett, amellyel átvették szinte szó szerint a banki magatartási kódex megállapításait - emelte ki a politikus, hozzátéve, hogy egyáltalán nem szerepel már az, hogy fel kell függeszteni, le kell állítani a kilakoltatásokat, kényszerárverezéseket, "amelyek teljesen lehetetlen helyzetbe hozzák a családokat".

László Tamás közölte: a banki magatartási kódex szerintük egy "rózsaszín babaruha", amelyben "óhajok-sóhajok vannak".

Soltész Miklós szeptember 15-én - a fideszes és KDNP-s előterjesztők nevében - a hitelkárosultak megsegítéséről szóló törvényjavaslat előkészítésével összefüggő országgyűlési határozati javaslat expozéjában azt mondta, azok a lépések, amelyeket a kormány megpróbált megtenni a hitelkárosultakért, vagy elégtelennek bizonyultak, vagy kevésnek, vagy pedig nem is veszik igénybe azok, akik erre jogosultak lennének.

Határozati javaslatuk szerint ezért az Országgyűlésnek fel kell kérnie a kormányt, hogy legkésőbb október 15-ig terjessze a Ház elé a nehéz helyzetbe került lakáshitelesek megsegítése érdekében szükséges törvénymódosításokat - közölte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását