2024. május 4. - Mónika, Flórián

Disney Múzeum felnőtteknek

Sehol egy Donald kacsa vagy Hófehérke a bejáratnál: a kaliforniai San Franciscóban megnyílt új Walt Disney Múzeum nem a gyermekekhez szól, hanem azokhoz, akik felnőtt fejjel akarnak megismerkedni az animációs film atyjával.
2009. október 3. szombat 11:55 - HírExtra
A kiállítás Walt Disney kilenchónapos korában készült fotójával indul, és a filmes halálát gyászoló, 1966-os táviratokkal zárul.

Bár a csütörtökön megnyílt múzeumban látható a Mickey egérről készült első vázlat, Disneyland tervének óriási makettje, a kiállítás sztárjai mégsem hercegnők és kalózok.
A Disney család komoly színekben akarta bemutatni a szegény farmercsalád gyermekéből merész vállalkozóvá lett Waltot, aki jelentős hatással volt a XX. század populáris kultúrájára.
Richard Benefield, a múzeum igazgatója elmondta, hogy inkább a 45 és 65 év közötti korosztályra számítanak.

A San Franciscói-öböl partján álló Presidio negyed kiürített katonai támaszpontján létrehozott múzeum több ezer tárgyat, audiovizuális felvételt mutat be a művész munkájáról, csakúgy mint a filmjeiért kapott 22 Oscar-díjat. A múzeum létrehozásáról a Disney-család döntött, amely a művész halála után San Franciscóba költözött át.
A 100 millió dolláros költséggel létrehozott múzeum nem titkolja Disney hibáit sem, külön bemutatva a szakszervezetekkel való feszült viszonyát. Arra is kitér, hogy első animációs stúdiója befuccsolt Kansas Cityben, és a filmes 40 dollárral a zsebében érkezett Hollywoodba.

Richard Benefield szerint a múzeum célja, hogy művészként és újítóként, ne pedig szórakoztatóipari óriáscég megalapítójaként mutassa be Walt Disneyt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását