2024. május 10. - Ármin, Pálma

A WHO szerint is biztonságos a magyar oltóanyag

Megerősítette az Egészségügyi Világszervezet (WHO), hogy biztonságosnak tartja az új típusú influenza ellen kifejlesztett oltóanyagot, egyúttal annak tömeges beadását szorgalmazta.
2009. október 6. kedd 16:31 - HírExtra
Gregory Hartl WHO-szóvivő genfi sajtóértekezletén hangsúlyozta: a WHO a világméretű járvánnyal szembeni védekezés legfontosabb eszközének tekinti az oltóanyagot. Hozzátette, hogy mindenkit be kell oltani, aki hozzájut a H1N1 vírus ellen kifejlesztett vakcinához, annak ellenére is, hogy az oltóanyag egyes esetekben enyhén káros mellékhatásokkal - fejfájással, izomgörccsel - járhat. A tömeges oltási kampány Kínában és Ausztráliában már folyik, az Egyesült Államokban és egyes európai országokban pedig rövidesen megkezdődik - emlékeztetett.

Hartl kiemelte azt is, hogy az eddig jóváhagyott oltóanyagokat a szezonális influenza elleni vakcina formájában már évek óta használják, és a tapasztalat azt mutatja, hogy a legbiztonságosabb oltóanyagok közé tartoznak.

A WHO a sajtóból szintén értesült olyan esetekről, amikor egyes emberek vonakodnak elfogadni a H1N1 elleni vakcinával történő oltást, a szóvivő azonban hangsúlyozta: az oltóanyag a világméretű járvány elleni közdelem legfontosabb eszköze.

A WHO júniusban nyilvánította világméretű járvánnyá a H1N1 vírus okozta megbetegedéseket, a szervezet pedig világszerte elküldte a gyógyszergyáraknak az új típusú influenza elleni oltóanyag előállításának alapjául szolgáló vírustörzset.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását