2024. május 3. - Tímea, Irma

A VDSZSZ kontrázza az MSZP javaslatát

A MÁV vezetőinek végkielégítése továbbra is irreálisan magas maradhat, csak az átlag vasutasoktól venné el a járandóságuk jelentős részét, ha elfogadnák azt a szocialista módosító indítványt, amely a végkielégítéseket korlátozná az állami vállalatoknál - közölte a VDSZSZ.
2009. október 8. csütörtök 20:31 - HírExtra
A VDSZSZ közleményében rámutatott: a többek között Lendvai Ildikó és Gy. Németh Erzsébet nevéhez fűződő indítvány elfogadása után a köztulajdonban álló gazdasági társaságoknál - így a MÁV-nál is - a munkavállalók végkielégítésének mértéke nem haladhatná meg hathavi átlagkeresetüket.

A szakszervezet szerint a törvényjavaslat csak a MÁV nem vezető beosztású munkavállalóit érintené, mivel a vezetők külön menedzser szerződéssel rendelkeznek, amelynek feltételeit a tulajdonosi jogokat gyakorló közlekedési tárca határozza meg.

A VDSZSZ közleményében kiemelte: a szakszervezet a kollektív munkaügyi vita pénteki fordulóján felszólítja majd a kormányt, hogy akadályozza meg a vasutasok végkielégítésének csökkentését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását