2024. május 21. - Konstantin

Gyermekétkeztetésre még 17 milliárd?

Tizenhétmilliárd forintos többletforrás biztosítását indítványozza a gyermekétkeztetésre az a módosító javaslat, amelyet a jövő évi költségvetésről szóló törvényjavaslathoz nyújtottak be szocialista képviselők csütörtökön.
2009. október 8. csütörtök 17:36 - HírExtra
Az indítványozók szerint az ehhez szükséges pénzt nagyobb részben - mintegy 11 milliárd forint erejéig - a céltartalék terhére, részben pedig az önkormányzati tárca fejezetén belüli belső átcsoportosítással szükséges előteremteni.

A Magyar Szocialista Párt parlamenti képviselői csütörtökön benyújtották az Országgyűlésnek azt a jövő évi költségvetési törvényt módosító indítványt, amelynek révén a 2010-es évben is biztonsággal megőrizhető a gyermekétkeztetés jelenlegi fedezete - tudatta a szocialista frakció az MTI-vel.

A közlemény szerint a világgazdasági válság miatt mindenütt megtakarításokra van szükség, az MSZP-frakció tagjai ugyanakkor azt az álláspontot képviselik, hogy a gyermekek étkeztetését jövőre is legalább az idei szinten kell biztosítani, a költségvetésben megjelenő, változatlan megoldási módon.

Ennek érdekében nyújtották be szocialista képviselők azt a módosító indítványt, amely 17 milliárd forint többletforrást biztosít a gyermekétkeztetésre.

Rögzítik: ennek eredményeként a szocialisták által elindított ingyenes és kedvezményes étkeztetés jövőre is biztosítja a bölcsődések, óvodások, alsó tagozatos általános iskolások, az 5. és 6. osztályosok, sőt, most már a 7. osztályos tanulók számára is ezt a lehetőséget a rászorulók körében.

Az MSZP-s képviselők bíznak abban, hogy módosító indítványukat a teljes parlament támogatja majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását