2024. május 12. - Pongrác

H1N1: beoltják a tűzoltókat

Valamennyi, önként jelentkező fővárosi tűzoltót ingyenesen beoltanak a H1N1 új típusú influenza elleni védőoltással; a vakcinát elsők között Bende Péter vezérőrnagy, fővárosi parancsnok és Hoffmann Imre, katasztrófavédelmi főigazgató-helyettes kapta meg a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokságon csütörtökön.
2009. október 8. csütörtök 16:21 - HírExtra
A védőoltás beadásakor jelen volt - a tűzoltóságot felügyelő önkormányzati miniszter, Varga Zoltán mellett - Székely Tamás, az egészségügyi tárca vezetője, aki kijelentette: a vakcina biztonságos, mindenki számára ajánlják, ugyanis csak ez ad megfelelő védelmet az új típusú vírus ellen.

A fővárosi tűzoltóparancsnok azt mondta: az állomány negyven százaléka jelentkezett eddig az ingyenes védőoltásra, míg Hoffmann Imre az MTI kérdésére kijelentette: az ország valamennyi tűzoltója és katasztrófavédelmi szakembere számára ingyeneses biztosítják a vakcinát.

Székely Tamás azt mondta: 4 millió adag oltóanyagot biztosítanak ingyenesen a veszélyeztetett lakosság és a kritikus infrastruktúra számára. A H1N1 járvány ellen ingyenes oltását kaphatnak a pedagógusok, a paksi atomerőműben dolgozók, a Honvédelmi Minisztérium teljes állománya, beleértve a hivatásos és szerződéses katonákat, a köztisztviselőket és a közalkalmazottak is, a MÁV és a BKV dolgozói, de a rendőrök számára is lehetőség nyílik, hogy ingyenes megkapják a védőoltást.

Az egészségügyi miniszter kijelentette: a Magyarországon előállított oltóanyag, amely elsőként kapott forgalomba hozatali engedélyt, megbízható és biztonságos. Beadása után az esetleges szövődmények, káros mellékhatások kialakulásának lehetősége sokkal kisebb, mint a hagyományos influenza elleni védőoltásnak. Ezért ha az oltóanyag gyógyszertári forgalomba kerül, saját magát és családját is beoltatja.

Varga Zoltán, a tűzoltóságot is felügyelő önkormányzati miniszter azt mondta: a kormány felkészült, hogy az élet-, és vagyonvédelemben tevőlegesen dolgozók egy esetleges nagyméretű járvány kitörésekor is hadra foghatók legyenek. Közölte azt is, hogy háziorvosával szintén beoltatja magát és családját, ha a patikákban megvásárolható lesz az oltóanyag, amelynek az árát a kormány maximalizálta, így az állampolgárok 1800 és 2000 forint között szabta meg.

Hoffmann Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hatósági főigazgató-helyettese az MTI kérdésére válaszolva közölte: felmérték az igényeket, és az ország valamennyi tűzoltója és polgári védelmi tisztje, alkalmazottja számára biztosítják az ingyenes oltóanyagot. Az új vírus miatt eddig hárman vesztették életüket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását