2024. június 2. - Kármen, Anita

Az emberek egyre bizonytalanabbak

Magyarországon az emberek kisebb hányada érzi úgy, hogy rendelkezik a pénzügyeit érintő megalapozott döntések meghozatalához szükséges információkkal, mint egy évvel ezelőtt - erre a következtetésre jutott az Aviva Életbiztosító 11 európai országban végzett felmérése alapján.
2009. október 13. kedd 10:18 - HírExtra
A magyar lakosság megosztott annak megítélésében, hogy kitől a legjobb pénzügyi tanácsot elfogadni: a megkérdezettek egyharmada a családjától, egyharmaduk viszont pénzügyi tanácsadótól fogad el inkább javaslatot.

A régióban is hasonló a helyzet: a lengyelek és a románok a magyarokhoz hasonlóan bizonytalanok, míg a cseheknél - hasonlóan a fejlettebb pénzügyi kultúrával rendelkező Nyugat-európai országokhoz - 50 százalék feletti azok aránya, akik megalapozottan tervezik pénzügyeiket.

A pénzügyi szolgáltatók kiválasztásának szempontjai között a vizsgált országok többségében az adott céggel kapcsolatos korábbi tapasztalat került az első helyre. A megszerzett tapasztalat után a legfontosabb szempont, hogy a pénzüket már régóta működő intézményre bízzák, de fontosnak ítélték a márkanév ismertségét is.

Magyarországon a megkérdezettek 70 százaléka nem fizetne a jó minőségű pénzügyi tanácsadásért. A többi vizsgált országban ugyanakkor a válaszadók közel fele élne ezzel a lehetőséggel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását