2024. május 5. - Györgyi

Kortárs írók darabjai Móricz Zsigmond emlékére

Három egyfelvonásos darab bemutatásával tiszteleg névadója előtt a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház társulata; a premiert október 17-én, szombaton tartják.
2009. október 13. kedd 15:11 - HírExtra
Tasnádi Csaba, a teátrum igazgatója Móricz Zsigmond születésének 130. évfordulója alkalmából három neves kortárs szerzőt - Tasnádi Istvánt, Forgách Andrást és Pozsgai Zsoltot - kérte fel egy-egy darab megírására. A három darabot egy előadás keretében mutatják be.

Tasnádi István Móricz Zsigmond novellái alapján írta meg az Annuska című művet, amelyet Hargitai Iván rendezésében láthat a közönség. Forgách András Tragédia című komédiáját Koltai M. Gábor állítja színpadra, míg Pozsgai Zsolt Naplópók cím, Játék az irodalommal alcímet viselő darabját Bodolay Géza rendezi.

Magyar Krisztina, a teátrum munkatársa az MTI-nek elmondta, hogy az előadáshoz kapcsolódik a színház galériájában megnyíló kamara-kiállítás, s az ünnepi esten pedig részt vesznek Móricz Zsigmond leszármazottai is.

Az új évadban egyébként számos újdonsággal találkozhatnak a kultúrakedvelők a nyíregyházi színházban: a programban többek közt Shakespeare Lear királya, az Othello Gyulaházán című zenés vígjáték, a Kabaré című musical, valamint egy zenés népi játék, a Csíksomlyói Passió is szerepel. A Krúdy Kamarában a Closer című tragikomédiát, A mi kis városunk című groteszk játékot és Madách Imre művét, Az ember tragédiáját tekintheti meg a közönség. A gyermekelőadások keretében a Róka-rege és A legkisebb boszorkány című mesejátékokat mutatják majd be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását