2024. május 14. - Bonifác

Viharkárok: ezernél is több riasztás

Ezeregyszáz bejelentés érkezett országszerte a tűzoltóságokhoz a viharos erejű szél miatt kedd délután öt óráig, eddig két ember sérült meg a viharban - közölte Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.
2009. október 13. kedd 19:26 - HírExtra
A legtöbb esetben kidőlt fák, leszakadt faágak miatt riasztották a tűzoltókat, nyolc helyen kellett vizet szivattyúzni, épületkárról 141 bejelentés érkezett - mondta.

Szentes György hangsúlyozta: többnyire nem jelentős kárral járó eseményekhez riasztották a tűzoltókat.

Két személyi sérülésről érkezett jelentés, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyében sérült meg egy-egy ember, de a szóvivő a pontos körülményekről nem tudott beszámolni. Úgy tudni, mindketten könnyebben sérültek meg - tette hozzá.

A legtöbb, 232 riasztást Hajdú-Bihar megyében kapták a tűzoltók, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 139, Békés megyében 122 esethez vonultak. A fővárosban eddig 93 vészjelzés érkezett - közölte.

Pest megyében eddig hatvan esetben riasztották a tűzoltókat, a legtöbb hívás a térség északi településeiről, Érd, Gödöllő, Vác környékéről érkezett - mondta el Versits Gábor, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletvezetője az MTI-nek. Hozzátette: sok fa dőlt az utakra, több helyen épületek homlokzata omlott le, illetve antennákat tépázott meg a vihar.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője kitért arra is, hogy a tűzoltók "rutinmunkaként" kezelik ezeket az eseményeket, a gondot az jelenti, hogy nagyon sok helyre kell vonulniuk. Szentes György felhívta a figyelmet arra, hogy legelőször az életveszélyt, illetve a közszolgáltatásokban keletkezett károkat hárítják el, minden más bejelentéshez csak ezek után mennek ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását