2024. május 6. - Ivett, Frida

Több tízezer pár házasodott össze egyszerre

Egy évtizede a legnagyobb tömeges esküvőt szervezte meg szerdán Szun Mjung Mun híres-hírhedt Egyesítő Egyháza Dél-Koreában, a ceremónián 40 ezren voltak érintettek.
2009. október 14. szerda 10:11 - HírExtra
Az Egyesítő Egyház legutóbb 1999-ben tartott ilyen nagyszabású esküvőt, és elképzelhető, hogy jó darabig nem is kerül sor hasonló eseményre, mivel a szekta ellentmondásos alapítója, Mun már 89 éves.

Több mint 10 ezer pár jelent meg a Szöultól délre fekvő Aszanban létrehozott Szun Mun Egyetemen, a menyasszonyok fehér fátylat és japán kimonót viseltek, a vőlegények pedig az egyház által szervezett tömeges esküvők hagyományaihoz illően vörös nyakkendőt kötöttek fekete öltönyükhöz.

A házasságra lépők mintegy felének ez volt az első esküvője, a többiek korábbi fogadalmukat erősítették meg. Az "áldási ceremóniához" csatlakoztak párok Svédországból, Norvégiából, Japánból és Brazíliából is.

Az idei tömeges esküvő Mun életében két fontos eseményt is ünnepel: a vezető idén tölti be kilencvenedik életévét, és ő maga 50 éve lépett házasságra.

Az Egyesítő Egyház különös módját alkalmazza a párok összeismertetésének, mivel az érintettek az esküvő előtt mindössze néhány alkalommal találkoznak, de előfordul, hogy nem is látják egymást, mert más országokban élnek. Az egyház emellett negyvennapos várakozási időt ír elő a házasélet megkezdésére.

Szun Mjunk Mun messiásnak vallja magát, állítása szerint 15 éves volt, amikor Krisztus munkája befejezésére szólította fel. 1954-ben hozta létre egyházát, az első tömeges esküvőre - igaz, akkor még csak 24 párral - a hatvanas években került sor.

A szektavezér bírálói szerint a tömeges esküvők csak azt bizonyítják, hogy Mun tanai kimossák a követők agyát. Mun egyébként már visszavonulóban van, feladatait folyamatosan adja át gyerekeinek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását