2024. május 18. - Erik, Alexandra

Az úszóknál az ifi olimpia a cél

A Magyar Úszó Szövetség (MUSZ) a 2010-ben csaknem egy időben zajló budapesti úszó Európa-bajnokság (augusztus 4-15.) és a Szingapúrban rendezendő első ifjúsági olimpia (augusztus 14-26.) közül az utóbbin történő eredményes helytállást tekinti elsődlegesnek.
2009. október 15. csütörtök 12:45 - HírExtra
Így foglalt állást a MUSZ elnöksége, leszögezve, hogy azoknak a fiataloknak, akik eredményeik alapján mindkét rangos nemzetközi eseményen jogosultak az indulásra, az ötkarikás játékokra kell összpontosítaniuk.

A testület a legutóbbi ifjúsági Európa-bajnokság eredményeit figyelembe véve reális esélyt lát arra, hogy a számításba jövő tehetségek akár mindkét versenyen érmet szerezzenek, beleértve a legfényesebbet is. A két helyen történő helytállás azonban kizárt, hiszen a szingapúri versenyhelyszín megköveteli az akklimatizálódást, tehát a nyitónapnál jóval korábban kell odautazni.

"Az olimpia a legrangosabb sportesemény, azzal nem vetekszik semmi" - jelentette ki Gyárfás Tamás, a szövetség első embere, aki egyben a budapesti Eb szervezőbizottságának elnöke is. A Magyar Olimpiai Bizottság érdeke felülírja a szövetségét, a MUSZ egy tagja az olimpiai családnak a sok közül, hangzott az indoklás.
A szövetség elnöksége úgy határozott, hogy megpályázza a Hajós Alfréd-uszoda tőszomszédságában található, eddig a Danubius Nemzeti Hajós Egylet (DNHE) által bérelt épületet, amely a legutóbbi Európa-bajnokságon is a szervezőbizottság központja volt, a MUSZ pedig szeretné, ha a jövőben ez lenne a székhelye. A testület állásfoglalása szerint "az evezős egyesület tevékenységét tiszteletben tartva alighanem egyértelmű, hogy számukra a legfontosabb a Duna, csónakházuknak más helyen is lehet, kell otthont találni".
A hajós egylet Gyárfás Tamásnak a MOB szeptember 26-i közgyűlésén a DNHE-t és az általuk használt evezős csónakházat érintően tett kijelentéseire válaszul szeptember 30-án a Magyar Olimpiai Bizottság tagjaihoz intézett nyílt levélben szögezte le, hogy ragaszkodik "a magyar evezős sport utolsó margitszigeti bázisának a megőrzéséhez".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását