2024. május 4. - Mónika, Flórián

Új információs központ

Civil Pont, információs központ nyílt Nyíregyházán - tette közzé az Önkormányzati Sajtószolgálat (ÖS) internetes oldalán csütörtökön a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely helyhatósága.
2009. október 15. csütörtök 16:05 - HírExtra
Paliczné Pelenczei Szilvia, a centrumot működtető Első Nyírségi Fejlesztési Társaság irodavezetője az MTI-nek elmondta: a Civil Pont létrehozásához a Nemzeti Civil Alap pályázatán kétmillió forint támogatást nyertek, amelyet nem kellett saját beruházási forrással kiegészíteni a létesítmény kialakításához.

Az információs központban a civil szervezeteket és programjaikat ismerhetik meg az érdeklődők. A létrehozó társaság szeretné, ha a szerveződések és a lakosság között tovább erősödne a kapcsolat, s minél többen közreműködnének egy-egy vállalt feladat teljesítésében.

A Civil Pont a NyírPláza Alternatíva Ifjúsági Terében kapott helyet, amelyet az Északkelet-magyarországi Szenvedélybetegségeket Megelőző Egyesület működtet.
Paliczné Pelenczei Szilvia tájékoztatása szerint a nyíregyházi Civil Pont december 13-ra egész napos programot szervez, kiállítással, filmvetítéssel és műhelytalálkozóval. Mintegy húsz civil szerveződésnek teremtenek alkalmat a közös bemutatkozásra, programjaik ismertetésére.

A program keretében lehetőséget teremtenek a lakosság és a nonprofit szervezetek közötti kapcsolatépítésre is, amely a karácsonyi készülődés jegyében a rászorulók megsegítését szolgálja majd.
Az Első Nyírségi Fejlesztési Társaságot Nyíregyháza és a környék 11 településének önkormányzata alapította még 1992-ban. A szerveződés célja, hogy összefogja a településeket a helyhatósági feladatok ellátási színvonalának javítására, s bevonja a civil szervezeteket is a munkába.

A társaság az alapító önkormányzatok közreműködésével eddig jelentős eredményeket ért el a hátrányos helyzetű emberek esélyegyenlőségének javításában, akiknek felzárkóztatását képzési programokkal segítette. Emellett a vállalkozások és a turizmus fejlesztésének támogatásával a foglalkoztatást is erősítette, amit uniós források bevonásával ért el. A szociális ellátást ugyancsak javította a szerveződés az érintett 12 nyírségi településen, szintén brüsszeli támogatások felhasználásával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását