2024. május 19. - Ivó, Milán

A Fidesznek rossz, hogy nő a Bajnai szimpatizánosk száma?

A Fidesz számára veszélyes, hogy a Bajnai-kormány tevékenységét növekvő szimpátiával figyelik itthon, mert ez könnyen vezethet az MSZP erősödéséhez is - mondta Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője kedden az MTI-nek.
2009. október 20. kedd 16:28 - HírExtra
A szocialista politikus Navracsics Tibor Fidesz-frakcióvezető sajtótájékoztatójára reagálva közölte: a Fidesz rájött arra, hogy a Bajnai-kormány teljesítményét már nemcsak a pénzügyi szervezetek szemlélik bizalommal, hanem Magyarországon is egyre több szimpátiával figyelik a tevékenységét.

Tukacs István szerint a Fidesz számára ez veszélyes, mert könnyen a szocialisták erősödéséhez vezethet, ezért igyekszik az ellenzéki párt minden, a válságkezelésben elért eredményt befeketíteni.

A képviselő az elért eredmények közzé sorolta: a stabil forintárfolyamot, a csökkenő jegybanki alapkamatot, az államkötvények sokszoros túljegyzését, és a hitelbiztosítási kockázatok csökkenését.

Hozzátette: mindez azt jelenti, hogy az ország stabilan finanszírozható és a munkahelyteremtő befektetéseknek biztonságos terük van.

Tukacs István felrótta azt, hogy Navracsics Tibor nem beszélt a rasszista, antiszemita Molnár Oszkár fideszes országgyűlési képviselő újabb kijelentéseiről, ezáltal védelmébe is veszi a politikust.

Az MSZP-s politikus elmondta, a fideszes frakcióvezető azt a témát is kerüli, hová vezet a pécsi önkormányzat jogellenes foglalása a helyi vízműnél.

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője kedden közölte: nincs egyetlen olyan mutató sem - hacsak a forintárfolyamot nem veszik ide -, amely azt mutatná, hogy közeledik a kilábalás a gazdasági válságból.

Sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a Bajnai-kormány féléves mérlege meglehetősen szomorú. "Nemhogy nem voltak képesek kezelni a válságot, de még arra sem képesek, hogy a válság intenzitását csillapítsák" - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását