2024. május 19. - Ivó, Milán

Bajnait is megkérdezték a vasútról

Egyenként próbált megegyezni a szaktárca és a vasúti kormánybiztos az érintett szocialista frakciótagokkal a MÁV új menetrendjéről, azaz a szárnyvonalbezárásokról; a többséggel már meg is született az egyezség - tudta meg az MTI több forrásból.
2009. október 20. kedd 18:09 - HírExtra
Az MTI úgy tudja: több szocialista frakció tag szerint ellentmondásos az, hogy valóban született-e megállapodás, mivel az egyezkedések főként az érintett képviselőkkel zajlottak, nem hivatalos szervezett formában.

Ezért az MSZP-frakció illetékes raportőri csoportja a szerintük még nyitott kérdések miatt hétfőn megkereste Bajnai Gordon miniszterelnököt: kérve, ő is vegyen részt egy hivatalos, a szakminisztérium és a csoport közötti egyeztetésen, és amíg ez a találkozó nem jön létre, a kormány ne tegyen visszavonhatatlan lépéseket.

A miniszterelnöki kabinetiroda megerősítette, hogy a raportőri csoport megkereste a kormányfőt, aki telefonon egyeztetett is egy képviselőjükkel, és azt a visszajelzést kapta: megnyugtatóan rendeződött a kérdés.

Az MTI információi szerint a szocialista frakció nem foglalt állást a vonalbezárásokról, testületként a MÁV átalakításáról legfeljebb tájékoztatást kap majd.

Az MTI úgy tudja, egyes, a vonalbezárásokat vitató képviselőkkel további megbeszélést folytat a szaktárca és a kormánybiztos. További egyeztetések lesznek például a MÁV-vízfejről, valamint a kedvezményrendszer átalakításáról is.

A szaktárca nemcsak országgyűlési képviselőkkel, hanem helyi politikusokkal, köztük ellenzékiekkel is megbeszéléseket folytatott a MÁV átalakításáról.

Az MTI úgy tudja, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye az egyik, az átalakításokkal elégedetlen megye.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását