2024. május 2. - Zsigmond

Kisfilmpályázat indul

Csak 18 éven felüliek jelentkezhetnek kisfilmekkel november 20-ig az Átláccó elnevezésű pályázati felhívásra korrupció, becsületesség és átláthatóság témakörökben.
2009. október 20. kedd 07:30 - HírExtra
A szervezők rövid, 1-2 perces alkotásokat várnak a jelentkezőktől korrupció, becsületesség és átláthatóság témakörében. A vállalkozó kedvűek forgathatnak filmfelvevővel, fényképezőgéppel, mobillal vagy egyéb mozgóképrögzítő alkalmatossággal, gyárthatnak új filmeket, de nevezhetnek régebbi, ám 2005. január 1. után készült alkotással is.

A névvel ellátott műveket november 20-án éjfélig lehet benyújtani, egy ember csak egy pályaművel nevezhet. A nevezési anyagot DVD-n a Transparency International Magyarország irodájába, 1088 Budapest, Vas u. 6. címre, vagy elektronikus formában az info@transparency.hu e-mailre kell elküldeni.

A beérkezett pályaművekből egy szakemberekből álló zsűri - Bojár Gábor a Graphisoft elnöke, Kecskés Karina színésznő, Robert Milders, a Holland Királyság nagykövete, Török András, a Summa Artium igazgatója, Török Ferenc rendező és forgatókönyvíró - választja ki a legjobb alkotásokat.

A díjátadó december 9-én, az Antikorrupció Világnapján, a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központban lesz, a versenyen a legjobb alkotások pénzjutalomban részesülnek - közölte az MTI-vel a felhívás kiírója.

Az I. kategóriában a filmfelvevővel készült kisfilmeket jutalmazzák, a legjobb alkotás 500 ezer forintot kap. A II. kategóriában a mobillal vagy egyéb eszközzel készült 3 legjobb kisfilmet díjazzák fejenként 100 ezer forintos összeggel.

Az érdeklődők a részleteket a www.transparency.hu oldalon olvashatják el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását