2024. május 21. - Konstantin

Fidesz: még mindig sok a titok az Omninvestnél

A Fidesz szerint még mindig sok a titok az új influenzavírus elleni védőoltást gyártó Omninvest Kft. körül - mondta Pesti Imre fideszes országgyűlési képviselője szerdán újságíróknak Budapesten az Országgyűlés egészségügyi bizottságának zárt ülése után.
2009. november 4. szerda 20:17 - HírExtra
A grémium zárt ülés keretében ismerhette meg az egészségügyi kormányzat és a gyártó között kötött szerződést, amelyet 25 évre titkosítottak.

Pesti Imre közölte: még mindig nem lehet tudni, kik a vakcinát gyártó cég tulajdonosai, és nem láttak rá a kiegészítő szerződésekre sem.

A politikus azt mondta, a szerdai zárt bizottsági ülés is megerősítette őket abban, hogy a kormányzat továbbra is alkalmatlan a járvány kezelésére, hiszen kedden még nem minden patikában volt elérhető a védőoltás, illetve az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet sem volt felkészülve a készítmények kiszállítására.

"Miközben óriási szükséglet van az oltóanyagra, nem megfelelő a tájékoztatás, nem megfelelő antivirális készítményeket készletez a kormány, aközben a kormány tagjai kiemelten, megkülönböztetve oltásban részesültek" - mondta Pesti Imre, hozzátéve, "úgy látszik, hogy a kormány számára nem az emberek, hanem saját egészsége a fontosabb".

Arra az újságírói felvetésre, hogy a miniszterek a patikában, saját pénzen vásárolt védőoltást kaptak, Pesti Imre úgy reagált: kíváncsi arra, hogy a miniszter (Székely Tamás) hogyan vásárolt védőoltást, mert november 1-jén még nem lehetett oltást kapni. Mint mondta: 14 patikát jártak végig, sehol sem lehetett a készítményt beszerezni.
Pesti Imre szintén kérdésre válaszolva elmondta, ő maga "már régen" beoltatta magát és családtagjait. Mint mondta, "a háziorvosi rendszer két hete már kapott az oltóanyagból, én ebből kaptam". Hozzátette: közszereplőként, orvosként, egészségügyi dolgozóként kapta az oltást.

A politikus elmondta, az oltással nincs probléma, a védőoltás jó, de mindaz, ami körülötte történik, a bizalmatlanságot erősíti az emberekben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását