2024. május 8. - Mihály

Hamis vámbélyegzőkkel csaltak

Adócsalás és közokirat-hamisítás miatt indított nyomozást a Vám- és Pénzügyőrség Nyugat-dunántúli Regionális Nyomozó Hivatala.
2009. november 11. szerda 09:56 - HírExtra
A gyanú szerint hamis vámbélyegző felhasználásával, fiktív módon vásároltak több millió forint értékű ruhaneműt egy szombathelyi vállalkozástól, az árut pedig az Európai Unión kívül értékesítették - közölte az MTI-vel szerdán Cséve Szabolcs, a regionális parancsnokság sajtóreferense.

A Szombathelyi Vám- és Pénzügyőri Hivatal utólagos ellenőrzés során megállapította, hogy egy szerbiai székhelyű gazdasági társaság 2006 és 2009 között egy szombathelyi vállalkozástól nyolc esetben vásárolt, több mint ötmillió forint értékben ruhaneműket export céllal - tájékoztatott a főhadnagy.

A ruházati termékeket áfamentesen adták el. Az áru Európai Unión kívülre kiléptetését hamis vámbélyegző lenyomatokkal, fiktíven igazoltak - fűzte hozzá.

A pénzügyőrök szerint alaposan feltételezhető, hogy a ruhaneműket adó megfizetése nélkül hozták forgalomba Magyarországon, ezért egymillió forintot meghaladó adócsalás bűntette és közokirat-hamisítás alapos gyanúja miatt folyik a vizsgálat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását