2024. május 20. - Bernát, Felícia

Kilakaul az olimpiai résztvevők névsora

Csütörtöktől vasárnapig rendezik meg az egyesült államokbeli Marquette-ben a rövidpályás gyorskorcsolyázók Világkupa-futamát, amely minden versenyző számára az utolsó lehetőség a jövő februári, vancouveri téli olimpián való részvétel kiharcolására.
2009. november 11. szerda 10:56 - HírExtra
A végleges mezőny úgy alakul ki, hogy az elmúlt hétvégi montreali Vk, és az amerikai verseny eredményeit összesítik. Ennek alapján az olimpiai kvóták megszerzéséhez a korcsolyázóknak összesítésben 1500 méteren a legjobb 36, míg az 500 és 1000 méteres távokon a legjobb 32, váltóban pedig az első nyolc között kell zárniuk.

Az indulási jogokat nem a versenyzők, hanem az országok kapják, egyéniben mind a férfiaknál, mind a nőknél legfeljebb 3-3 kvóta jár nemzetenként.

"Azt gondolom, hogy többé-kevésbé elégedettek lehetünk a montreali eredményeinkkel, de orcsolyázóink csalódottak voltak, szerettek volna jobban szerepelni - mondta el az MTI érdeklődésére Boda Csaba rövidpályás szakágvezető. - A szakmai stáb igyekezett minden körülményt megteremteni a nyugodt versenyzéshez, de úgy vettük észre, a sportolóinkra nagy terhet rakott az, hogy egy fél ország tőlük várja a legjobb eredményeket a téli olimpián, és az ahhoz vezető úton."

Boda hozzátette, hogy a magyarok közül többen görcsösen álltak rajthoz Montrealban, ezért sajnos kizárásokra is akadt példa. Mindezzel együtt a szakágvezető szerint a helyzet nem változott, a lehetőség adva van az ötkarikás kvóták megszerzésére, és bár az előző hétvégén rendezett Vk-n a férfiak többet rontottak az egyéni számokban, Marquette-ben mód nyílik a javításra.

A kanadai versenyen a nőknél egyéniben Huszár Erika érte el a legjobb eredményt, ő 500 méteren a hetedik helyen végzett, akárcsak a női váltó. A férfiaknál Knoch Viktor az 1000 méteres távon a 20. pozícióban fejezte be a montreali futamot, így a magyarok közül ő várhatja a legkedvezőbb helyzetből a folytatást. A férfiváltó 11. lett múlt vasárnap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását