2024. június 2. - Kármen, Anita

Négyszáz "második körös"

Négyszáz "második körös", a fejezeteken belüli változtatásokat kezdeményező módosító indítványt nyújtottak be a képviselők a 2010-es költségvetés tervezetéhez; ezek 80 százalékát a Fidesz-KDNP jegyzi.
2009. november 11. szerda 16:33 - HírExtra
A jövő évi büdzsé újra megnyitott részletes vitája - amelyet kedden folytatott le az Országgyűlés - alatt a képviselők már csak a fejezeteken belül kezdeményezhetnek változtatásokat, hiszen a főszámokat már elfogadta a parlament.

A négyszáz, úgynevezett "második körös" javaslatból a kormánypárt, az MSZP negyvenet jegyez. Az ellenzéki pártok közül az SZDSZ több mint 30-at, a függetlenek pedig hármat. A KDNP önállóan több mint húsz módosítást kezdeményez, a Fidesz a KDNP-vel együtt pedig mintegy 300-at.

A szocialista indítványok között szerepel az is, amely elosztja a fogyatékos szervezeteknek "véletlenül" megszavazott plusz 150 milliós forrást. A parlament november 3-án minimális többséggel egyetlen ellenzéki, a kormány által nem támogatott javaslatot fogadott el: az SZDSZ azt kezdeményezte, hogy a plusz pénzt a Miniszterelnök Hivatal Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalától vonják el. Az MSZP második körös javaslata a szaktárca és a szervezetek megállapodása alapján nevesíti a támogatást.

Az MSZP-s indítványok között van az a kormány által is támogatott javaslat is, amely elvonná az MTV 2,4 milliárd forintos, a közalapítványhoz rendelt támogatását, és azt a Hungária Televízió Közalapítványhoz, azaz a Duna Televízióhoz rendelné; ezzel az MTV nem kapna jövőre egy fillér céltámogatást sem, mert az idei 9,4 milliárd forintos támogatással szemben a jövő évi büdzsé már csak ezt a 2,4 milliárdot tartalmazta.

Az SZDSZ-es Horn Gábor ezzel szemben azt javasolja, hogy a hétmilliárd forintos, az MTV-t érintő elvonást osszák el a közmédiumok között, hogy a megszorítás ne csak a Magyar Televíziót sújtsa.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását