2024. május 19. - Ivó, Milán

Felelősségre vonást szorgalmaz az E.ON

Az E.ON el szeretné érni, hogy megbüntessék azokat felelőtlen építkezőket, akik a földmunkák során átvágnak egy áramvezetéket, és ezzel bevételkiesést és többletköltségeket okoznak a cégnek - mondta Kutas István, az E.ON Hungária szóvivője pénteken.
2009. november 20. péntek 12:05 - HírExtra
Csütörtökön egy földkábel átvágása miatt áramszünet volt Szekszárd belvárosában. A nyolc órán keresztül tartó, mintegy 2 ezer fogyasztási helyet, háztartást érintő áramszünetet az okozta, hogy a Babits Mihály Művelődési Ház mellett egy munkagép átvágott két földkábelt. Ezek egymás kiváltására alkalmas vezetékek voltak, így nem tudták őket pótolni.

Az áramszünet tizenhárom trafókörzetet érintett, és több körzetben áramfejlesztőkkel biztosították az áramellátást.

Kutas István elmondta: a legtöbb építkező a munkák megkezdése előtt nem végzi el a közműegyeztetést ezért nem tudja, hol vannak az áram- és a gázvezetékek. Egy másik része elvégzi ezt, de nem tartja be a szabályokat, és nemcsak kézzel végeztet földmunkát a vezeték mellett, hanem géppel is, mert az előbbi túl drága lenne.

A szóvivő elmondta, hogy az E.ON-nak több tízmillió forintos kára származott a csütörtöki esetből, mert több órán keresztül nem tudott áramot eladni, aggregátorokat kellett odaszállítania és üzemeltetnie, illetve nagyon sok szakembere dogozott a hiba elhárításán. Ezt az összeget azonban nem tudja senkin sem behajtani, mert sem az E.ON, sem a kárt szenvedett háztartások esetében nincs jogalapja felelősségre vonásnak, sem a magánszemélyekkel, sem a cégekkel szemben.

Hozzátette: az E.ON azon dolgozik, hogy törvény tegye lehetővé ilyen esetekben a felelősségre vonást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását