2024. május 3. - Tímea, Irma

Eszem-iszom fesztivál

Hagyományos zsidó ételek, főzőiskola, zene és gyermekeknek szörpivóverseny lesz vasárnap a régi pesti zsidónegyed szívében, a Király utcát a Dob utcával összekötő Gozsdu-udvarban.
2009. november 26. csütörtök 07:04 - HírExtra
Maceszgombóc, sólet és zsidótojás is terítékre kerül, utána fánk, flódni és kóser borok is megkóstolhatók az egész napos gasztronómiai fesztiválon - tájékoztatta az MTI-t Rudas Judit szervező.

A jófajta étkeken túl négy helyszínen lesznek programok, a színpadon déltől különböző zenei együttesek váltják egymást. Fellép Meir Hermon izraeli énekes, a Lauder Jazz Combo, a Los biblicos ladino (spanyol zsidó) dallamokkal. A gyermekeket bohócműsor várja, de lesz szörpivó és fánkevő verseny is.

A piactéren a különböző kiadók könyveiből lehet válogatni. Óránként indul a láthatatlan kóstoló, amikor is a résztvevők megtapasztalhatják, milyen is, ha az ember nem lát. A sötétben kóstoló résztvevőinek érzékeikre hagyatkozva kell rájönniük arra, hogy kuszkuszt esznek vagy sóletet, és megérzik-e a flódniban a baracklekvárt.

Ha rossz lenne vasárnap az idő, akkor a Gozsdu-udvar fedett helyszínein tartják meg a Sülve-főve fesztivált - hangsúlyozta Rudas Judit.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását