2024. május 19. - Ivó, Milán

A MÁV eladja követeléseit

A MÁV Start Zrt. eladja a be nem hajtott bírságokból álló követelését, a befolyó összegből a jegyvizsgálók megkaphatják a kivetett bírságok utáni jutalékukat - értesült az MTI.
2009. november 27. péntek 07:19 - HírExtra
A MÁV-nak több ezer behajhatatlan követelése van amiatt, hogy az érvényes jegy nélkül utazók nem fizetik be a büntetést, ennek következtében a jegyvizsgálók is elesnek a jegyeladási jutalékuktól. A vasúnál működő hat reprezentatív szakszervezetnek nemrégiben sikerült megállapodnia a MÁV-START vezetésével, hogy a dolgozók heteken belül, visszamenőleg megkapják a jutalékot, ami a kivetett összeg negyede.

A megállapodás szerint a 2007 március és 2007. június 30., valamint a 2008. április 1. és 2009. december 31. közötti időszakban kiszabott, és behajthatatlan pénzbírságokból egyenként 400 forint jár az érintett dolgozóknak.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) közölte: a kezdeményezésükre létrejött megállapodás tartalmazza azt is, hogy amennyiben a követelésállományt a nominálérték 13,83 százalékánál magasabb áron tudja eladni az adósságbehajtó társaságnak, a munkavállalóknak járó 400 forint további 50 forinttal kiegészül ki.

A MÁV-START Zrt. közbeszerzésen értékesíti majd a követelést, ennek összegéről későbbre ígért tájékoztatást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását