2024. június 1. - Tünde

Bravúros győzelem a medencében

A Honvéd hazai közönség előtt kétgólos győzelmet aratott az Olimpiakosz Pireusz felett a férfi vízilabda Euroliga főtáblájának első fordulójában.
2009. november 28. szombat 20:56 - HírExtra
Eredmény, 1. forduló:
C csoport:
Domino Honvéd-Olimpiakosz Pireusz 12-10 (2-0, 3-5, 3-3, 4-2)
-------------------------------------------------------------
gólszerzők: Marnitz 4, Szívós 3, Salamon 2, Székely, Bátori, Matajsz 1-1, illetve Hatziteodoru 5, Ntoszkasz 2, Afrudakisz 2, Vlontakisz 1

Jól kezdett a betegségektől sújtott magyar csapat, noha nem igazán volt kedvezményezett az első negyedben. A görögök több emberelőnyhöz jutottak, de ezeket nem tudták gólra váltani, miközben a Honvéd kétszer is eredményesen fejezte be támadását.

A második szakasz elején nőtt a különbség (3-0), azután viszont gyorsan felzárkóztak, sőt el is léptek a görögök (3-5). A nagy hullámvölgyből való kilábalás jeleként előbb szépítettek a hazaiak, majd egyenlítettek is, mégpedig az utolsó másodpercben, a távolról eredményes Szívós révén (5-5).

A harmadik szakasz zárása hasonlóan alakult, amennyiben a magyar alakulat - ezúttal Salamon jóvoltából - szintén közvetlenül a vége előtt - csupán négy másodperc volt hátra - egyenlített (8-8). Előtte a görögök két góllal megléptek, de a Honvéd felzárkózott, majd még egy gólváltás történt.

A negyedik negyedben ismét a pireusziak jutottak előnyhöz, ám Bátori és Szívós remek gólt lőtt, ezzel hosszú idő után először vezetett a Honvéd (10-9). Aztán Matajsz volt eredményes, mégpedig háttal a kapunak, ennek nyomán két perccel a vége előtt kedvező helyzetbe került a magyar csapat, pár másodperccel később pedig még inkább, amikor Marnitz talált be, emberelőnyös helyzetben (12-9). A végeredményt Hatziteodoru állította be, büntetőből.

korábban:
D csoport:
Sintez Kazany-ZF Eger 8-6 (4-2, 2-1, 2-2, 0-1)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását