2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Debreczeni József az MDF jelöltje

Debreczeni József közíró a 2010-es választásokon az MDF színeiben indul országgyűlési képviselőjelöltként - jelentette be Dávid Ibolya, az MDF elnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
2009. december 3. csütörtök 13:41 - HírExtra
Hozzátette: Debreczeni József személyében egy olyan jelöltet találtak, akinek "demokratikus elkötelezettségéhez és politikai alkalmasságához nem fér kétség".

Elmondta, hogy Debreczeni Józseffel húsz évvel ezelőtt együtt kezdték a munkát.
Az MDF elnöke kiemelte: több, első ciklusbéli képviselő is jelezte csatlakozási szándékát az MDF-hez. Ők azt is bizonyítani kívánják, hogy az a szellemiség, amit képviselt az MDF a kilencvenes években, az folytonos azzal a szellemiséggel, amit ma képvisel a párt - jelentette ki.

Dávid Ibolya úgy fogalmazott: az elmúlt években sok demokrata vált hontalanná mert ragaszkodott az elveihez. Az MDF várja azokat az igaz demokratákat, akiknek rendkívül fontos a demokrácia, a többpártrendszer, a piacgazdaság - tette hozzá.

Debreczeni József a sajtótájékoztatón közölte: vállalja a képviselő-jelöltséget. Úgy fogalmazott, soha nem érzett a politikusi pálya iránt különösebb vonzalmat, de, mint mondta, a nyolcvanas évek végén úgy érzete, hogy szerepet kell vállalnia a közéletben.
Hozzátette: most újra érez egy ilyen késztetést, mert úgy gondolja, hogy veszély fenyegeti mindazt, ami létrejött a rendszerváltás során.

Felidézte, hogy 1993-ban kizárták az MDF-frakcióból, a Csurka István elleni küzdelmek idején, azóta pedig más pártnak nem volt tagja, és semmiféle politikusi szerepet nem vállalt.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a közíró hányadik helyen szerepel az MDF listáján, Dávid Ibolya annyit mondott: rövid időn belül nyilvánosságra hozzák, kik azok a jelöltek, akik az MDF színeiben indulnak majd a választásokon.

Hozzátette: viszonylag rövid időn belül, az egyéni képviselő-jelölt állítás idején nyilvánosságra hozzák az MDF országos listáját is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását