2024. május 5. - Györgyi

Kepes átadta a Rósza Flores interjút az illetékeseknek

Átadta a Magyarországon vizsgálódó két bolíviai parlamenti képviselőnek a korábban Eduardo Rózsa Flores-szel készített interjú spanyol nyelvre fordított szövegét Kepes András - közölte a televíziós személyiség jogi képviselője pénteken az MTI-vel.
2009. december 4. péntek 18:10 - HírExtra
A nap folyamán találkoztak a két dél-amerikai honatyával, a beszélgetést kamerával rögzítették - mondta Papp Gábor, ez utóbbi lépést "egyfajta szükséges óvatosságnak" nevezve.

Mint mondta, a beszélgetés során a magyar tévés kimerítően válaszolt a feltett kérdésekre, de eddig Magyarországon el nem hangzott újdonsággal nem szolgált a bolíviai képviselőknek.

A héten először Írországban, majd Magyarországon vizsgálódott két bolíviai ellenzéki képviselő, Bernardo Montenegro és Pablo Banegas az ügyben; az érintett három magyar itthoni hátteréről is érdeklődtek a politikusok, akik nem akarják lezártnak tekinteni az áprilisi Santa Cruz-i kommandósakció nyomozását a dél-amerikai országban.

Bolíviai belbiztonsági kommandósok április 16-án, egy állítólagos terroristacsoport erőszakos felszámolásakor agyonlőtték a bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó Magyarosi Árpádot és Michael Dwyer ír állampolgárt a Santa Cruz-i Las Americas szállodában.

A szintén szovátai, de magyar állampolgárságú Tóásó Elődöt és a bolíviai-horvát Mario Tadicot letartóztatták. A kormány terrorizmussal, valamint szakadár fegyveres erő szervezésével vádolja valamennyiüket és az állítólag őket felfogadó bolíviai üzleti-politikai csoportosulást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását