2024. május 3. - Tímea, Irma

"Szülőhazám e Föld" fotópályázat

A határon innen és túl fiataljai részére a Nemzeti Együvé Tartozás Alapítvány által "Szülőhazám e Föld" címen kiírt fotópályázat nyertes képeiből nyílt kiállítás szombaton Gödöllőn a Premontrei Szent Norbert Gimnáziumban, ahol ez alkalomból egyúttal kulturális műsort is rendeztek.
2009. december 5. szombat 18:40 - HírExtra
Péterfi Csaba, az alapítvány titkára elmondta, hogy a 2004-ben a kettős állampolgárságról megtartott népszavazás kudarcának ellensúlyozására Gémesi György kezdeményezésére életre hívott civil szervezet most első alkalommal hirdetett meg fotó pályázatot a magyarság összetartozás érzésének erősítésére. A felhívás nyomán 250 fiatal összesen 2400 fotóval indult a két kategóriában kiírt vetélkedőn, az alkotások 50 százaléka a határon túlról érkezett be.

A szakmai zsűri értékelése szerint a 6-13 évesek közötti versengésben Kancsár Zsolt vajdasági iskolás fotói vitték el a pálmát, nyertes sorozata egy hagyományos kenyérsütés mozzanatait örökíti meg és egy másik képen a régi idők falusi hangulatát idéző petróleumlámpa látható. A második díjat Lukács Lilla gödöllői, a harmadikat pedig Farkas Olivér budapesti kisdiák érdemelte ki. A 14 és 18 év közötti korosztály kategóriájában Molnár Ábel vácrátóti fiatal nyert a Pusztaszer melletti réten békésen legelésző birkák és tehenek nyugalmat, időtlenséget kifejező fényképfelvételeivel. A második helyet Almási Irén kárpátaljai, a harmadik díjat Kerekes János vajdasági tanuló kapta meg.

A győztes és a többi jól sikerült kép két héten át a premontrei gimnáziumban tekinthető meg, majd a kollekció Hódmezővásárhelyre kerül, onnan pedig vándorkiállítás formájában határon túli falvakban, iskolákban mutatkozik be.

A Mádl Dalma - a volt köztársasági elnök felesége - elnökletével működő alapítvány a sikertelen népszavazásra emlékezve a korábbi években kórus találkozót, népdal, néptánc és mesemondó rendezvényt szervezett, amelyekre elsősorban határon túli szereplőket hívtak meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását