2024. május 17. - Paszkál

A VTDSZSZ ismét tárgyalna a BKV-val

A Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) december 29-ére újabb tárgyalási fordulóra hívja a BKV menedzsmentjét, mert a szövetség szerint a kollektív szerződés (ksz) elfogadása mindkét fél érdeke.
2009. december 23. szerda 15:19 - HírExtra
A Gulyás Attila és Szabó István elnökök által jegyzett szerdai levélben - amelyet az MTI-hez is eljuttattak - a BKV menedzsmentjét arra kérik, jelenjenek meg a december 29-i tárgyaláson és egyezzenek meg a ksz tartalmáról. Mint írták: annak ellenére is elengedhetetlennek tartják az új ksz elfogadását, hogy szerdán a BKV úgy nyilatkozott, nem kíván kollektív szerződést kötni.

A kollektív szerződés - amely tartalmazza a többi között a munkaidőt, béreket, munkafeltételeket - 2009 év végén jár le, az újról 2009 nyarán kezdték meg a tárgyalásokat. Kocsis István vezérigazgató keddi tájékoztatása szerint bár sok kérdésben megegyeztek, a véleménykülönbségeket nem sikerült teljesen feloldani. Ezért január elsejétől a BKV-nál nem lesz ksz, így a cégnél a munka törvénykönyve szerint dolgoznak majd.

Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője szerint ezzel komoly működési zavarok jelentkeznek majd és ezt az utasok is meg fogják érezni. Borulhat az egész menetrend már január elsején is, mert teljesen más szabályok lesznek érvényesek például a pihenőidőkre - mondta kedden.

A sztrájkbizottság munkaügyi kollektív vitát kezdeményezett, ezért akár hét napon belül is sztrájkba léphetnek a dolgozók.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását