2024. május 17. - Paszkál

A Fidesz székesfehérvári frakciója támogatná a megyei intézményeket

A Fidesz székesfehérvári közgyűlési frakciója támogatja, hogy a városi önkormányzat nyújtson anyagi támogatást a megyei fenntartású helyi intézmények működtetéséhez - közölte a képviselőcsoport vezetője pénteken sajtótájékoztatón.
2010. január 8. péntek 14:31 - HírExtra
Cser-Palkovics András elmondta: a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány intézkedéseinek következményeként gazdaságilag ellehetetlenült Fejér Megyei Önkormányzat a Fejér Megyei Szent György Kórház, valamint több, Székesfehérváron működő, megyei kulturális intézmény fenntartásához kérte a város segítségét.

A Fidesz-frakció úgy ítélte meg, hogy ezt a segítséget meg kell adni, s rövid időn belül, még a költségvetési javaslat előterjesztése előtt kell indítani a szakbizottságok egyeztető tárgyalásait.

A támogatásra az önkormányzati törvény alapján, intézményfenntartó társulás létrehozásával van lehetőség. Ez a megoldás biztosítaná azt is, hogy a város önkormányzatának kellő "rálátása" legyen a támogatott intézmény működtetésére - mondta Cser-Palkovics András.

Arra, hogy a támogatás milyen mértékű lenne, a frakcióvezető konkrét számokkal még nem tudott válaszolni. A segítség forrásaként a tervezettnél nagyobb mértékű iparűzési adóbevételt, illetve egy per miatt kötelezően lekötött, de májusban már felhasználható összeget jelölt meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását