2024. május 17. - Paszkál

Indul a pólósok európai megmérettetése

Négy magyar férficsapat érdekelt a két kontinentális vízilabda-sorozatban, s mindegyik medencébe is száll a hétvégén.
2010. január 14. csütörtök 14:50 - HírExtra
Az El-ben a harmadik kört rendezik, s a TEVA-VasasPlaket kifejezetten nehéz újévi feladatnak néz elébe. A bajnoki címvédő piros-kékek otthon játszanak, ám a friss Szuperkupa-győztes, az Euroligát legutóbb megnyert kotori Primoraccal csapnak össze.

Ráadásul a montenegróiakat két magyar játékos is erősíti: a háromszoros olimpiai bajnok, idehaza az elmúlt esztendő legjobb vízilabdázójának megválasztott Kiss Gergely, és a 2004-es athéni ötkarikás aranyérmes, amúgy a montenegrói alakulathoz éppen az angyalföldiektől eligazolt Steinmetz Ádám. A horvát Jug Dubrovnikot legyőző, majd a görög Panioniosztól kínos vereséget elszenvedett Vasasnak mindazonáltal javítania illik mérlegén, s nyernie kell szombaton a Szőnyi úti vasutasuszodában (a Komjádi uszoda felújítás alatt áll), különben roppantul nehézzé válik az első két hely egyikének a megszerzése, ezzel együtt pedig a továbbjutás kivívása.

Nem lesz könnyű dolga az Euroliga C csoportjában szereplő Domino Honvédnak, s még kevésbé a D-ben érdekelt ZF-Egernek. Előbbi gárda vasárnap mérkőzik, méghozzá a szintén montenegrói Budvával, s kötelező győznie, mert akkor elérhető közelségben marad a második pozíció a csoportelsőséget alighanem gond nélkül begyűjtő, eddig százszázalékos szerb Partizan mögött - amely Belgrádban fogadja a kvartett negyedik tagját, a görög Olympiakoszt. A Partizan Budvában is simán nyert, méghozzá hat góllal, hazai medencében pedig öttel verte a magyar gárdát, s nehezen elképzelhető, hogy az athéni legénység megakaszthatja diadalsorozatát.

A magyar El-trióból az Eger sikere tűnik a legkevésbé valószínűnek, mivel a világ egyik, ha nem a legjobb klubcsapata, a "nemzetközi vizeken" Benedek Tibor mellett további két magyar olimpiai bajnokot, Kásás Tamást és Madaras Norbertet is hadba vető olasz Pro Recco vár rá, ráadásul Itáliában. A reccói társaság - amely a tavalyi Final Four döntőjében a Kotorral szemben maradt alul egy góllal - jelenleg két győzelemmel áll a négyes élén. A magyar bajnoki ezüstérmes Kazanyban kikapott, másik orosz riválisát, a Sturmot viszont a Bárány-uszodában legyűrte, ám egyenesen szenzációszámba menne, ha akár egyetlen pontot is elorozna a vendéglátóktól szombat este.

A LEN Kupában egyedüli magyar csapatként álló FTC, amely az előző körben éppen a címvédő Szegedet ütötte el a továbbjutástól, a negyeddöntő első összecsapását itthon - bár nem a Népligetben, hanem a Honvéd nemzetközi meccsekre is alkalmas uszodájában, a Kőér utcában - játssza szombaton (14:15 ó) az RN Savonával.

A talján csapat a nyolcas mezőny vélhetően legerősebb együttese, mely tény egyúttal be is határolja a zöld-fehérek lehetőségeit. Ettől persze még harcos és jó játékot remélnek a Ferencváros-hívek, s maguk a pólósok sem szeretnének már a február 3-i, olaszországi visszavágó előtt "teljesen kész" helyzetet teremteni. Amellett illő lenne feledtetni a még a sorozat selejtező szakaszában elszenvedett kudarcot, amikor is a Fradit 12-3-ra páholta el a savonai legénység.

A hétvégi El-program:
szombat:
TEVA-VasasPlaket - Primorac Kotor (montenegrói), Szőnyi út 18 ó
Pro Recco (olasz) - ZF-Eger, Recco 20:30 ó
vasárnap:
Domino Honvéd - Budva (montenegrói), Kőér utca 17:15 ó
A magyar érdekeltségű csoportok állása:
B csoport: 1. Kotor 4 pont, 2. Vasas 3, 3. Panioniosz (görög) 3, 4. Jug Dubrovnik (horvát) 1
C csoport: 1. Partizan Beograd (szerb) 6 pont, 2. Olympiakosz (görög) 3 (20-16), 3. Honvéd 3 (19-22), 4. Budva 0
D csoport: 1. Pro Recco 6 pont, 2. Eger 3 (16-15), 3. Kazany (orosz) 3, 4. Sturm 2002 (orosz) 0

Az euroszériák miatt a szintén e hétvégén folytatódó hazai bajnokság értelemszerűen csonka fordulót kínál. Mindössze két mérkőzés szerepel a programban: a BVSC a Szőnyi úton vív meg a Szegeddel, míg a Szentes - régi-új edzőjével, a női válogatott egykori sikerkapitányával, Tóth Gyulával a kispadján - az Újpestet fogadja. A Vasas és az Eger szerdán pótolja ob I-es "hiányosságát", míg a Honvéd március 12-re halasztotta pécsi fellépését.
A Vodafone férfi ob I 2010-es szezonnyitójának műsora:
BVSC-Zugló-Atlantis Casino - Szeged-Beton VE, Szőnyi út 16 ó
Bodrogi Bau-IOS-Szentesi VK - UNIQA-UTE 18:30 ó
január 20., szerda:
Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP - TEVA-VasasPlaket 18 ó
OSC - ZF-Eger, Szentendre 19 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását