2024. május 17. - Paszkál

Három új kerületi kapitányt neveznek ki a fővárosban

Három kerületben is új rendőrkapitány kinevezését tervezi Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya - közölte a BRFK hétfőn az MTI-vel.
2010. február 1. hétfő 22:10 - HírExtra
A VIII. kerület élére Plánk Róbertet, II. kerületi kapitánynak pedig Bucsek Gábort - aki jelenleg a Nemzeti Nyomozó Iroda Szervezett Bűnözés Elleni Főosztályának vezetője - neveznék ki. A jelöltek képviselő-testületi meghallgatása a héten megkezdődik - olvasható a police.hu-n publikált közleményben. Plánk Róbert jelenleg a VI. kerületi rendőrkapitányság vezetője, őt Bartus Zoltán, a Kelet-pesti bűnügyi régió vezetője váltaná, akit szintén meghallgatnak.

Január 20-án a budapesti rendőrfőkapitány javaslatára az országos rendőrfőkapitány indoklás nélkül visszavonta a II. kerületi és a VIII. kerületi rendőrkapitány vezetői megbízását; Hangyási Sándor és Práger Ferenc egyaránt nyugállományba helyezését kérte. Még ezen a napon a Budapesti Nyomozó Ügyészség házkutatást tartott a VIII. kerületi rendőrkapitányságon hivatali visszaélés gyanúja miatt, másnap pedig a II. kerületi rendőrkapitányságon sikkasztás gyanúja miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását