2024. május 18. - Erik, Alexandra

Együttműködési megállapodást kötött az oktatáskutató intézet és a BGF

A felsőoktatási minőségfejlesztés színvonalának emelését, a minőségi oktatás ösztönzését célozza a többi között az az együttműködési megállapodás, amelyet csütörtökön írt alá az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) és a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) a fővárosban.
2010. február 4. csütörtök 13:50 - HírExtra
A főiskola által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a megállapodással szeretnék elősegíteni a minőségirányítási kutatási kapacitás bővítését, valamint a kutatásokhoz és képzésekhez kapcsolódó szolgáltatások körének támogatását.
A felsőoktatási reform, a bolognai folyamattal összefüggő korszerűsítés, valamint a gazdaság élénkítését célzó törekvések - összhangban az Új Magyarország Fejlesztési Terv céljaival - a versenyképes tudás megteremtésére, kutatások megvalósítására, a működési feltételek biztosítására irányulnak - írták.

Sándorné Kriszt Éva rektor az együttműködés aláírása kapcsán közölte: a BGF kiemelten fontosnak tartja a hazai felsőoktatás minőségfejlesztését. Az együttműködésnek köszönhetően lehetőség nyílik a főiskola oktatási struktúrájának továbbfejlesztésére. Az OFI-val közösen létrejövő projektektől, kutatásoktól azt várják, hogy a végzős hallgatók még szélesebb körben válogathassanak az álláslehetőségek közül.

Farkas Katalin, az OFI főigazgatója azt mondta: az intézet kiemelten fontosnak tartja, hogy a hazai felsőoktatási intézményekben saját minőségbiztosítási rendszer épüljön ki és működjön. Kiemelt cél az intézményi minőségfejlesztés mellett a tapasztalatok összegzése, melynek köszönhetően várhatóan tökéletesedik a felsőoktatási intézmények végzett hallgatóinak munkaerőpiacra való beilleszkedése - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását