2024. május 19. - Ivó, Milán

Mesterházy: többen vagyunk, mint azt sokan gondolják

Mesterházy Attila szerint a választók 40 százalékát kitevő, pártválasztásukban még bizonytalan, illetve rejtőzködő szavazók között fellelhető MSZP-s támogatók miatt sokkal többen vannak, mint azt bárki gondolná; az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerdán este Szigetszentmiklóson, a szocialisták helyi kampánynyitóján vett részt.
2010. február 10. szerda 21:50 - HírExtra
Mesterházy Attila Pest megye 12. számú választókerületének MSZP-s országgyűlési képviselőjelöltje, Varjú László bevezető gondolatai után - ábrákat és grafikonokat felvonultató kivetítő előtt - sorra vette pártja legfőbb eredményeit. Külön is szólt a válságkezelés hatékonyságáról, majd a Fidesz - szerinte irreális - választási "ígérethalmazát" elemezte.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltjét a nagyszámú érdeklődő vastapssal fogadta a helyi közösségi házban. Mesterházy Attila elöljáróban leszögezte: nem igaz, hogy csak kudarcok övezték az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit. Szerinte az MSZP-vezette kormányok szinte minden téren javították az emberek életminőségét. A politikus tisztességes, a nemzet érdekét szolgáló döntésnek nevezte a válságkezelő kabinet gyors megalakítását. Aláhúzta: noha tudták, hogy a megszorítások miatt sokan megharagszanak majd a baloldalra, vállalták ezt, "cserébe" sikerült stabilizálni a gazdaságot, amit a nemzetközi elemzők is elismernek.

Elvárnánk politikai ellenfeleinktől, hogy hasonlóan vélekedjenek - utalt a Fidesz kritikáira Mesterházy Attila, majd azt mondta: az ellenzék irreális választási ígéreteire nem volna nagy kunszt rálicitálni, de a szocialisták nem teszik ezt. Olyan választást szeretnénk, amelyet az acsarkodás és egymás lejáratása helyett a programok megmérettetése ural - fogalmazott.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje kijelentette: porhintés, hogy a Fidesz nem ismeri az ország valós helyzetét. A kormány felhatalmazása alapján ugyanis bármely képviselő bemehet a pénzügyminiszterhez, kérdezhet, fénymásolatot kérhet, ám ezt a Fidesz nem teszi. Helyette a "senki nem mond semmiről semmit" stratégiát folytatja. Mesterházy Attila külön is szólt a nyugdíjasokról, kritizálva az ellenzék által szorgalmazott úgynevezett svéd modellt. Mint mondta, az MSZP nem büntetni akarja az időseket, hanem apránként, egyre többet adni nekik. Példaként említette a kegyeleti járandóság tervezett bevezetését, a 65 év felettiek utazási kedvezménye és a jelenlegi nyugdíjkorhatár fenntartását.

Mesterházy Attila kiemelte: miközben az ellenzéki törekvések a lakosság egyharmadának gyarapodását szorgalmazzák a kétharmad kárára, az MSZP az egyes rétegek anyagi helyzetének közelítését tűzte ki célul.

Hangsúlyozta, hogy a jelenlegi kormány teremtette meg a következő kabinet nagyobb mozgásterét. Ezzel is tisztában kell lenniük a választóknak - mondta a miniszterelnök-jelölt, majd az MSZP támogatására buzdította a mintegy százötven jelenlévőt.
A szigetszentmiklósi rendezvényen helyi lakosok szerint 20-25 jobbikos is részt vett, de egy-egy "beletapsoláson" kívül nem zavarták meg a rendet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását