2024. május 19. - Ivó, Milán

Terézváros: A KDNP megtéveszti a közvéleményt?

Wertán Zsolt Zoltán (KDNP) mondataival, sugallataival megpróbálja aláásni a VI. kerületi vezetés tekintélyét, hamis állításaival újra megtéveszti a közvéleményt - reagált a Terézvárosi Sajtóiroda a politikus szerdai sajtótájékoztatójára.
2010. február 10. szerda 19:50 - HírExtra
A Kereszténydemokrata Néppárt szerint hivatali visszaélés gyanúja vetődik fel Terézvárosban, ahol egy volt szabad demokrata önkormányzati képviselő építményadóját szabálytalanul engedték el. Wertán Zsolt Zoltán szerdán bejelentette, hogy az ügyészségnél és az adóhatóságnál kezdeményezi az ügy kivizsgálását.

Mint mondta, olyan dokumentumok kerültek nyilvánosságra, amelyek arra utalnak, hogy valószínűleg a terézvárosi jegyző, Sajtos Csilla hivatalával visszaélve kedvezett egy volt SZDSZ-es önkormányzati képviselőnek, amikor több mint százezer forintos építményadó-hátralékát elengedte. Megjegyezte: a törvény pontosan szabályozza, mely esetekben adható könnyítés, a jelenlegi azonban nem tartozik ezek közé.

A Terézvárosi Sajtóiroda szerint Wertán Zsolt "önkormányzati képviselői mivoltával visszaélve szerezhette meg, s hozta nyilvánosságra azokat az adatokat, amelyekkel most a terézvárosi jegyző nevén próbál foltot ejteni". Hozzátették: az adóügyekről – amelyek a jegyző hatáskörébe tartozó hatósági ügyek, azaz nem a képviselő-testület kompetenciájába tartoznak, – még önkormányzati képviselő sem szerezhet tudomást törvényes úton, ha nincs meghatalmazás birtokában az ügyféltől.

A sajtóiroda szerint "több törvénytelenséget követhetett el" a Fidesz-KDNP-frakció tagja: büntetőügyi kategóriába sorolandó tevékenységgel szerezte meg az adóügyi iratokat, az adóterhet viselő személyére való sugalmazásával közvetett módon személyiségi jogokat sértett, a jegyző rágalmazásával a törvényesség őrét kívánja megfosztani pozíciójától saját politikai érdekei érvényesítéséért, továbbá Sajtos Csillát nagy nyilvánosság előtt rágalmazta.

Wertán Zsolt szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy joggal feltételezhető a hivatali visszaélés gyanúja. Megjegyezte: a volt szabad demokrata képviselő a jegyző kezelőorvosa. Felidézte azt is, hogy tavaly decemberben a jegyzőt és a kerület szocialista országgyűlési képviselőjelöltjét az ügyészség meggyanúsította hivatali visszaéléssel. Mint mondta, a jegyző ellen ezek után a jogszabályok alapján a polgármesternek kötelessége lett volna fegyelmi eljárást indítania.

Ez csak félig történt meg - mondta -, mert az írásos anyag megszületett ugyan, de a testületi ülésen a polgármester sem szavazta meg. Januárban a KDNP ismét kezdeményezte a fegyelmi eljárást, de arra a polgármester ismét nemet mondott - tette hozzá.

Wertán Zsolt Zoltán kitért arra is, hogy a helyi választási irodát az a jegyző képviseli, irányítja az idei voksoláson, akit az ügyészség meggyanúsított. Így akár a választások tisztasága is veszélybe kerülhet - mondta, hangsúlyozva: a választási irodát feddhetetlen embernek kell vezetnie.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását