2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Még tgöbb hó jöhet az USA-ban?

A hatalmas hóviharok által bénított Washington felett csütörtökre kitisztult az ég, de meteorológusok figyelmeztettek, még nem ért véget a tél, néhány nap múlva folytatódhat a havazás.
2010. február 12. péntek 06:40 - HírExtra
A múlt pénteken kezdődött hóviharhullám nemcsak az amerikai fővárosban döntötte meg a 110 éves hórekordot 139 centiméterrel, de Baltimore-ban és Philadelphiában sem esett még soha annyit hó, mint ezen a télen, előbbire 183, utóbbira eddig összesen 178 centiméternyi hó hullott. Washingtonban csütörtökön megkezdődött a hóeltakarítás, a kormányhivatalok és iskolák továbbra is zárva vannak.

A közlekedési minisztérium arra kérte az autósokat, lehetőleg ne használják járműveiket, hogy a hókotrók minél előbb megtisztíthassák az utakat.

"Ez szavakkal leírhatatlan (...) azok, akik ma élnek, valószínűleg már soha nem fognak átélni ilyen telet" - fogalmazott az NBC televízióban Glenn Schwartz meteorológus. Elmondta, hogy az 1960-as, illetve az 1978-as tél volt a mostanit megközelítő keménységű, a korábbi rekordok többségét pedig 1888-ban jegyezték fel.

A szerdai vihar Pennsylvania egyes városaira 50-60 centiméter havat zúdított; az I-78-as út egy szakasza járhatatlanná vált, több mint 200 jármű, többségében kamion vesztegelt órákon át.

New Yorkot 30-40 centiméteres hó temette be. Miközben a város hatóságai az utak megtisztításával küszködtek, sok helyi lakos és turista kihasználta, hogy kedvezménnyel lehetett bejutni a broadway-i színházi előadásokra. Az átlag 100 dolláros jegyárak helyett a Wicked című darabot már 61 dollárért meg lehetett nézni, a Mamma Mia! musicalre pedig 31 dolláros jegyeket árusítottak.

Washingtonban, továbbá Maryland és Virginia államban szerdán nem működött a postai kézbesítés, a Pepco, a térség legnagyobb áramszolgáltatója a viharban órákra visszarendelte a hibák kijavításával foglalkozó szakembereit az utakról.

Az Egyesült Államok úgynevezett közép-atlanti térségében több helyen lezártak autópálya-szakaszokat, a városokban ellehetetlenült a közlekedés. Az irdatlan tömegű hó alatt nyögnek a fák, sok helyen letört ágak nehezítik a haladást, villanyvezetékek szakadtak le, és félő, hogy az épületek sok helyen nem bírják a terhelést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását