2024. június 2. - Kármen, Anita

Az afgán hadsereg szerint sikeres a mardzsai offenzíva

Legalább húsz tálibot megöltek szombaton abban a nagyszabású dél-afganisztáni offenzívában, amelyet nemzetközi és afgán erők az éjjel indítottak a vallási fanatikusok egyik fellegvára, a Hilmend tartománybeli Mardzsa városa ellen - jelentette be az afgán hadsereg egyik tábornoka.
2010. február 13. szombat 17:37 - HírExtra
"Mostanáig az ellenség 20 harcosát öltük meg, további 11 tálibot pedig foglyul ejtettünk" - mondta a francia hírügynökségnek telefonon helyi idő szerint kora este Ser Mohammad Zazaj tábornok, a mardzsai hadműveletben bevetett afgán alakulatok parancsnoka.

A tálibok egyik szóvivője viszont arról számolt be, hogy folytatódó harcok közepette fegyvereseik továbbra is ellenőrzésük alatt tartják a Kabultól 150 kilométernyire délnyugatra fekvő várost. Kari Juszef Ahmadi szóvivő, az amerikai hírügynökségnek telefonon nyilatkozva, túlzónak nevezte a veszteségeikről szóló jelentést, s csupán két fegyveresük halálát ismerte be. Azt mondta, a tálib harcosok tartják állásaikat a városban.

A NATO bejelentése szerint a szövetséges erők a bő nyolc éve tartó afganisztáni háború legnagyobb hadműveletét indították meg szombatra virradó éjjel; az offenzívában összesen 15 ezer afgán és külföldi - főleg amerikai - katona vesz részt. A Mustarak ("Együtt") kódnevű művelet színtere, amellett hogy a tálibok egyik fellegvára, az afganisztáni ópiumtermelés egyik központja is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását