2024. május 4. - Mónika, Flórián

Fidesz: a szocialistáknak nyolc évük volt

A Fidesz szerint a szocialisták nyolc év alatt semmit sem tettek az emberek biztonságáért.
2010. február 16. kedd 17:20 - HírExtra
Kontrát Károly, országgyűlési képviselő az MSZP keddi sajtótájékoztatójára reagáló MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: nyolc éve volt az MSZP-nek, hogy tegyen valamit az emberek biztonságának javításáért. Semmit sem tettek a szocialisták: terjed a brutális erőszak, az emberek sokszor már feljelentést sem tesznek, ha meglopják őket, este pedig sok helyen ki sem mernek lépni a lakásukból.

Itt az ideje a változásnak: a Fidesz nemzeti ügynek tekinti és helyreállítja a közbiztonságot - zárta állásfoglalását a képviselő.

Budai Bernadett, a szocialista párt szóvivője kedden közölte: az MSZP azt kéri a kormánytól, vizsgálja felül a fegyvertartás szabályait, hogy csak az juthasson fegyverhez, akinek erre tényleg szüksége van, és önmagára, illetve a közösségre sem jelent veszélyt.

Budai Bernadett azt mondta: korlátozni kell a fegyverhez jutást. Az MSZP szerint az eddigi orvosi vizsgálatot olyan pszichológiai vizsgálatnak kellene kiegészítenie, amelyet időről időre meg kellene újítania annak, aki fegyvert akar tartani vagy csak sportolás céljából használni.

A fegyverhez jutás kérdése annak kapcsán került ismét elő, hogy a rendőrség múlt pénteken nyilvánosságra hozta: egy 22 éves budapesti egyetemista huszonkét ember meggyilkolását tervezte saját egyetemén, vagy egy fővárosi bevásárlóközpontban. A fiatalembert előző nap fogták el, majd szombaton előzetes letartóztatásba helyezték. A lakásán tartott házkutatás során a 9 milliméteres, sportlövői engedéllyel tartott Parabellum lőfegyvere mellett egy gázpisztolyt is találtak, amelyre szintén volt engedélye.

Tavaly novemberben a pécsi egyetem biofizikai intézetében egy 23 éves hallgató maroklőfegyverrel megölte egy csoporttársát, életveszélyesen megsebesített egy 19 éves fiatalembert, továbbá a lövöldözésben súlyos sérülést szenvedett egy 36 éves, laboránsként dolgozó férfi és egy 54 éves takarítónő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását