2024. május 20. - Bernát, Felícia

KDNP: törvénysértő a játszótér-felújítás

Wertán Zsolt Zoltán kereszténydemokrata képviselő szerint törvénysértő módon, a közbeszerzési eljárást megkerülve újította fel a terézvárosi önkormányzat szocialista vezetése a kerületben a Hunyadi téri játszóteret.
2010. február 18. csütörtök 13:27 - HírExtra
A politikus csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: a közbeszerzési eljárást megkerülve, a mintegy 27-28 millió forintos összértékű beruházást "vélhetőleg valamelyik havernak" adták oda.

Az MTI kérdésére elmondta, hogy az árubeszerzésnél 8 millió forint az értékhatár és a szocialista vezetés 11 milliót költött, az építési beruházásnál az értékhatár 15 millió forint lett volna, de a kerület 16 millió forintot fordított erre a célra.

Kitért arra is, hogy 2009 októberében a közbeszerzési döntőbizottsághoz fordult a beruházás vizsgálatát kérve. Mint mondta, a bizottság februárban az eljárás megindításáról döntött, a képviselőtestületi ülésen azonban nem kapott érdemi választ arra, miért lépte túl a kerületi vezetés a közbeszerzési értékhatárt.

A fővárosi politikus azt mondta: a terézvárosi szocialisták egy törvény nélküli társadalomban éreznék jól magukat. "Terézváros gyanúsított szocialista vezetése akkor működne jól, ha nem volnának Magyarországon törvények, mert a törvényeket be kell tartani" - fogalmazott Wertán Zsolt Zoltán.

Utalva arra folyamatban lévő ügyészségi, rendőrségi vizsgálatokra, azt mondta, a szocialisták lépten-nyomon összeütközésbe kerülnek a törvénnyel.

Megjegyezte: a játszótér funkcionálisan sem felel meg a követelményeknek, mert nem mérték fel, hogy a környéken lakók gyerekei életkora, a gyermekszám alapján milyen játszótérre lenne szükség.

A játszótéren szerinte így nincs olyan eszköz, ami a 2-5 éveseknek biztonságos játékot biztosítana, a bejárati kapukról elfelejtették a biztonsági zárat és a kapuk minősége sem biztos, hogy megfelel az átlag feletti igénybe vételnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását