2024. május 17. - Paszkál

Durva volt az OVI weboldala elleni támadás

Az MSZP szerint az Országos Választási Iroda (OVI) weboldala elleni támadás pontosan olyan durva és brutális akció a választások lebonyolítását segítő szervezet ellen, mint amilyen brutális és durva támadás minden bejegyzés a kuruc.infón a magyar demokrácia és a közélet ellen.
2010. február 23. kedd 18:14 - HírExtra
Nyakó István, az MSZP szóvivője keddi sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a honlapra kitett szövegek nyelvezete éppen olyan ismerős, mint az a módszer, ahogy a szöveg odakerült. Hozzátette: azt remélik, hogy a magyar demokrácia éppen olyan erős, mint az informatikai rendszer, és a szélsőjobboldalt, "a kuruc.infót képviselő Jobbik" sem fogja érdemben befolyásolni a választások majdani lebonyolítását.

Hackertámadás érte kedd reggel az OVI internetes tájékoztató oldalát, a www.valasztas.hu oldalt, emiatt az átmenetileg nem volt elérhető. Az Önkormányzati Minisztérium feljelentést tesz a visszaélés miatt. A kuruc.info közben magára vállalta a "hekkelést".

A választási ügyekért felelős szaktárca arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az OVI szerverére semmilyen behatolás nem történt, a támadó csak olyan "áloldalakat" hozott létre, amelyek azt a látszatot keltették, mintha a www.valasztas.hu oldal részei lennének.
Nyakó István más témáról szólva felhívta a figyelmet arra: az elmúlt napokban számos olyan eset látott napvilágot, amelyben más pártok aktivistái nem tudni, hogy szándékosan vagy hatályos rendelkezések ismeretének hiányában tömeges mértékben gyűjtöttek ajánlószelvényeket tiltott módon, munkahelyeken.

Emlékeztetett arra, az Országos Választási Bizottság (OVB) hétfői ülésén kimondta, hogy a szervezet érvénytelennek fogja nyilvánítani azokat az ajánlószelvényeket, amelyeknél egyértelműen megállapítható, hogy azokat tiltott helyen szedték össze.
Mint mondta, azért kérik a szocialista aktivistáktól, hogy különösen figyeljenek a törvények betartására, hogy velük ne fordulhasson elő az, amely biztosan megállapítható a Fidesz és a Jobbik esetében.

Állásfoglalással erősítette meg hétfőn az OVB, hogy nem lehet ajánlószelvényeket gyűjteni munkahelyeken, így például könyvesboltokban, vagy italkimérésekben és nem lehet előre meghirdetett munkahelyeken sem ajánlásokat gyűjteni.

A budapesti 7. számú országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság múlt pénteken megállapította, hogy Debreczeni József, az MDF országgyűlési képviselőjelöltje megsértette az ajánlószelvények gyűjtésének szabályait, mivel a honlapján tájékoztatást adott arról, hogy mely munkahelyeken (könyvesboltokban, kávézókban) lehet leadni rá az ajánlószelvényeket.

A Jobbik és a Lehet Más a Politika is listát helyezett el a honlapján arról, hogy mely pékségekben, üzletekben adható le jelöltjei számára ajánlószelvény. Hasonlóan járt el például a IX. kerületben induló fideszes Bácskai János vagy a szocialista Jakab Zoltán váci jelölt is. A felsorolt helyek között van kávézó, könyvesbolt, virágüzlet, baromfibolt és szépségszalon is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását