2024. június 2. - Kármen, Anita

Népszavazást kezdeményez az Összefogás Párt

Népszavazást kezdeményez az Összefogás Párt elnöke; Szepessy Zsolt azt szeretné, ha nem járna segély azoknak a szülőknek, akik nem járatják iskolába gyermeküket.
2010. február 25. csütörtök 13:20 - HírExtra
A monoki polgármester csütörtökön, mielőtt az Országos Választási Irodán leadta a kérdőívet, újságíróknak azt mondta, azt szeretné elérni, hogy minden gyermek rendszeresen járjon iskolába. Ugyanakkor azoktól a szülőktől, akik nem járatják iskolába gyermeküket, meg lehetne vonni minden támogatást.

Ezt az összeget a helyi gyermek- és családvédelmi központokhoz utaltatná a polgármester, hogy azok fordítsák a gyermekre.

Szepessy Zsolt a kérdőíven azt kérdezi: egyetért-e azzal, hogy, aki nem járatja iskolába gyermekét, az ne kaphasson semmilyen segélyt.

A polgármester szerint az országnak létérdeke, hogy minden gyermek járjon iskolába, szerezzen szakmát és tisztességes adófizető állampolgár legyen. Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy mindenkire magyar állampolgárként tekint, aki itt születik, senkit nem lehet megkülönböztetni vallása, származása, neme alapján.

Szepessy Zsolt kedden nyilatkozott arról, hogy Monok önkormányzata továbbra is fenntartja véleményét a szociális kártya szükségességéről, és szorgalmazni fogja annak országos bevezetését is. A polgármester annak kapcsán fejtette ki álláspontját, hogy az állampolgári jogok országgyűlési biztosa felkérte Monok képviselő-testületét: hatvan napon belül vizsgálja felül, és helyezze hatályon kívül a szociális kártya bevezetéséről szóló rendeletét. Szabó Máté ombudsman szerint az önkormányzat a szociális kártya bevezetésével a törvényi felhatalmazáson túlterjeszkedve korlátozta az állam által nyújtott szociális segélyek felhasználását.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását