2024. május 3. - Tímea, Irma

Megelőzte a Ford a GM-et

Meglepetésre átvette a Ford az első helyet az amerikai autópiacon a General Motorstól (GM) - derül ki a februári forgalmi adatokból, amelyek visszatérő vásárlókedvről tanúskodnak.
2010. március 3. szerda 18:25 - HírExtra
Az Autodata piackutató cég szerdán közölt felmérése szerint a Egyesült Államokban az év második hónapjában összesen 780 ezer új gépkocsi kelt el, ami 13 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Az első a Ford 142.285 eladott autóval, 43 százalékos éves szintű növekedéssel. A sikert az alacsony fogyasztású, középkategóriás modellek, például a Fusion népszerűségének tulajdonítják a cégnél.

Az évtizedekig éllovas GM a második helyre szorult vissza. A cég az egy évvel korábbinál 13 százalékkal többet, 141.951 kocsit adott el a 300 millió lakosú országban. Ed Whitacre elnök-vezérigazgató azonnal reagált: leváltotta a marketing és az értékesítési részleg vezetőjét, és elbocsátott egy sor régi menedzsert.

A harmadik a Toyota, amelynél az üzletmenetet a vártnál kevésbé rontotta a több mint 8 millió autót érintő visszahívási sorozat. A japán cég a tavaly februárinál 9 százalékkal kevesebb autót, 100.027 darabot értékesített az amerikai piacon. A nagyobb hanyatlást akciókkal kerülte el a Toyota, autónként átlagosan 1.833 dollár extra árkedvezményt adott februárban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását