2024. május 10. - Ármin, Pálma

A válság menti meg a barnamedvéket

A gazdasági válságnak köszönheti létét számos barna medve Bulgáriában, ugyanis a kedvezőtlen anyagi körülmények között, a vadászok nem engedhetik meg maguknak, hogy több tízezer eurót fizessenek egy-egy elejtett óriás után.
2010. március 7. vasárnap 08:34 - HírExtra
"Vadászok számoljatok, mielőtt céloztok!" - tréfálkozott a bulgár 24 Csasza című napilap, miután egy francia vadász arról számolt be, hogy kénytelen volt szándékosan elmulasztani egy hatalmas barna medvét, mivel nem tudott volna 19 ezer eurót (5 millió forint) fizetni a trófeáért. Bulgáriában ugyanis minden elejtett medve után, az állat méreteivel arányos összeget kell fizetniük a vadászoknak.

A pórul járt francia vadász később megpróbálta rávenni a Bulgária déli részén elterülő Rakitovo vadászterület hatóságait, hogy "egy kisebb és olcsóbb" medvére vigyék el őt vadászni, a hivatal azonban visszautasította a kérést - számolt be a napilap.

A bulgár Standard News napilap szerint a Rodope hegységben elterülő Borovo vadászterület egyik hatalmas barnamedvéje is a méreteinek köszönheti, hogy még életben van. A nagyjáb
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását