2024. május 9. - Gergely

Havazás: körkép és előrejelzés

Somogyban szerda reggel óta havazik, az utak csúszósak a ráfagyott csapadéktól - tájékoztatta az MTI-t a közút ügyelete és a rendőrség.
2010. március 10. szerda 12:10 - HírExtra
Először 5-10, majd továbbá 2-8 centiméternyi hó várható a térségben az elkövetkező két napban - közölte Kőszegi Ferenc, a Magyar Közút regionális ügyeletese. Hozzátette: Somogyból a reggeli órákban nem kaptak jelentést a hó miatt elakadt járművekről.

A síkosságmentesítést már megkezdték a dél-dunántúli megyékben, így Somogyban is, szükség esetén a régióban 128 saját géppel dolgoznak - mondta a közút munkatársa.
Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a leesett hó ráfagyott az utakra, ezért felhívják a járművezetők figyelmét, hogy rendkívül óvatosan vezessenek.

A reggeli és a délelőtti órákban több, a havas úton megcsúszott járműről értesült a rendőrség - mondta a szóvivő, hozzátéve: személyi sérülés azonban egyik esetben sem történt.

Akár 20 centiméternyi friss hó is hullhat a délnyugati megyékben csütörtök reggelig, emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) másodfokú figyelmeztető jelzést adott ki a dél-dunántúli és a nyugat-magyarországi régióra.

A szolgálat honlapján azt közölte, hogy szerdán a Budapest-Békéscsaba vonaltól délnyugatra várható havazás, csütörtökön viszont már az ország északkeleti felében is. Csütörtök reggelig főként Zala és Somogy megye, illetve Veszprém megye délnyugati részén nagyjából 5-15 centiméter friss hó várható, de helyenként 20 centiméternyi is hullhat.

A tájékoztatás szerint csütörtök reggeltől további havazás várható, de akkortól már csak legfeljebb 8 centiméter friss hóra lehet számítani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását