2024. május 20. - Bernát, Felícia

Roncsprémium Oroszországban

Oroszországban hivatalosan hétfőn beindult a roncsprémium program, de a kezdetet a nehézségek miatt szerdára halasztották: az erősen visszaesett autóeladások fellendítésére az állam mintegy 300 ezer forintnak megfelelő összeggel támogatja az új autók vásárlását, amennyiben a vásárló lead egy legalább 10 éves kocsit.
2010. március 10. szerda 19:40 - HírExtra
A program keretében bármilyen márkájú kocsik leadhatók, amelyeket 1999-ben, vagy előbb bocsátottak ki, önsúlyuk kevesebb, mint 3,5 tonna, és - a spekuláció elkerülése végett - legalább egy éve a leadó tulajdonában vannak. Tízéves és idősebb autókból az országban több mint 17,7 millió fut még.

A tervek szerint a program keretében legalább 200 ezer új kocsi talál gazdára az idén, amit az előző évhez képest több mint 50 százalékkal visszaesett tavalyi eladások 13,5 százalékának felel meg.

A roncsprémiummal kizárólag Oroszországban gyártott kocsik vásárolhatók, például Lada és UAZ modellek, továbbá az AvtoVAZ Chevy-Nyiva terepjárója, de vásárolhatók az országban összeszerelt külföldi márkák, így Chevrolet, Opel, Renault, Nissan, Skoda, Volkswagen és Toyota is. Az érdeklődés az országban összeszerelt külföldi kocsik iránt a legnagyobb: a potenciális vásárló 53 százaléka ilyet szeretne, orosz márkára 28 százalék vágyik, és 19 százalék még nem tudja, de ha elég pénze lesz, külföldi márkát vásárol.

A programba eddig 1569 kereskedő kapcsolódott be, és már az első napon nagy érdeklődés mutatkozott, bár a technikai nehézségek miatt a kereskedők még csak megrendeléseket és előleget tudtak felvenni az új kocsikra, a leadott roncsokat még nem tudták fogadni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását