2024. május 9. - Gergely

Hitchcocki rémálom Angliában

Madártetemek tucatjai lepték el egy brit ház kertjét – írja a Bors. Az állatok elhullásának okai még nem ismertek, a kutatók egyelőre tanácstalanok.
2010. március 11. csütörtök 11:59 - HírExtra
A világhírű filmrendező, Alfred Hitchcock Madarak című filmjében találta magát egy brit nő. Az 53 éves, ám még mindig kisasszony Julie Knight nagy meglepetésére hazatérésekor legalább száz döglött vagy éppen élete végén járó seregélyt talált a kertjében – írja honlapján a Bors.
 
Mintha megelevenedett volna Alfred Hitchcock Madarak című filmjének forgatókönyve – nyilatkozta Ms. Knight, akinek a fejében az is megfordult, hogy talán elérkezett a világvége. A Londontól 230 kilométerre nyugatra található Coxley-ben élő Knight a Királyi Állatvédelmi Hatósághoz fordult segítségért. A kiérkező szakemberek azonban a fejük vakargatásán kívül csak annyit tudtak tenni, hogy elszállították a még életben lévő madarakat – olvasható a Bors honlapján.
 
A madártani intézet egyik munkatársa szerint az állatok halálát nem mérgezés okozta. A közelben nincsenek nagyfeszültségű vezetékek, kábelek, drótok, így ezeknek sem repülhettek neki a seregélyek. Talán valamilyen ragadozó madár ijesztette meg a szárnyasokat, akik menekülés közbeni hirtelen irányváltás következtében a földnek csapódtak. Egyelőre azonban tanácstalanok vagyunk.– idézte a szakembert a Bors.
 
Fotó: Daily Mail

Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását