2024. május 16. - Mózes, Botond

Flavio Briatore: biztos a búcsú

Flavio Briatore, a Renault istálló korábbi csapatfőnöke azt állítja, biztosan nem tér vissza a Forma-1-be annak ellenére, hogy életre szóló eltiltását a párizsi bíróság januárban eltörölte.
2010. március 13. szombat 09:56 - HírExtra
Az 59 éves olasz üzletembert tavaly szeptemberben azért büntette meg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), mert bebizonyosodott, hogy a 2008-as Szingapúri Nagydíjon Nelson Piquet Jr. - elöljárói utasítására - szándékosan okozott úgy balesetet a 13. körben, hogy a biztonsági autó a pályára jöjjön, így a gyanúsan korán tankoló Fernando Alonso előnyre tett szert a riválisokkal szemben, és végül a futamot is megnyerte.

"Két hónapig úgy kezeltek, mint egy bűnözőt - mondta a Gazzetta dello Sport pénteki számában Briatore. - Egyedül én tudom, hogy min mentem keresztül, miután az erkölcsi felelősséget rám hárították, a valóság viszont azóta sem került nyilvánosságra. A Renault ebben az ügyben a lehető legkevesebbet tette értem, de ennél többet őszintén szólva nem is vártam tőlük."

A párizsi bíróság januári határozata után a FIA ügyvédei fellebbezést nyújtottak be, Briatore azonban ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: teljesen nyugodt, ő ugyanis csak azt tette, amit tennie kellett.

"Száz százalék, hogy nem térek vissza az F1-be" - jelentette ki, hozzátéve: az angol másodosztályú Queens Park Rangers labdarúgóklub elnöki székéből is azért távozott, mert nem akarta, hogy a személyét érintő csalási botrány miatt az angol futballszövetség kellemetlen helyzetbe kerüljön.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását