2024. május 3. - Tímea, Irma

EU: több a nyugdíjas, mint a pályakezdő

Az idén először lesznek többen az Európai Unióban a nyugdíjasok, mint az újonnan munkát vállaló fiatalok - áll az Allianz biztosító elemzésében.
2010. március 16. kedd 12:50 - HírExtra
Az Allianz adatai szerint a 60-64 évesek száma az idén 200 ezerrel haladja meg a pályakezdőkét, a különbség 2030-ban már meghaladhatja a 8 milliót. Magyarország a 60-64 év közötti korosztály foglalkozatását tekintve sereghajtó az unióban: mindössze 13,3 százalék dolgozik, míg a listavezető Svédországban: az összes foglalkoztatott 63 százaléka tartozik ebbe a korosztályba.

Mérséklődő infláció

Az Európai Unióban 1,4 százalékra mérséklődött az éves infláció februárban, a januári 1,7 százalékról. Az euróövezetben 0,9 százalék volt a tizenkét havi infláció februárban a januári 1,0 százalékot követően. Az euróövezetben és az egész EU-ban 0,3 százalékkal emelkedtek az árak februárban januárhoz képest. Az infláció alakulása megfelelt az elemzői várakozásoknak.

Javulás a piacokon?

Javulás tapasztalható Európában a pénzügyi piacok működésében, de a helyzet még törékeny, nem tekinthető normálisnak - állapították meg keddi brüsszeli tanácskozásukon az EU-országok pénzügyminiszterei. A helyzetértékelés, amelyet folyamatosan frissítenek az unió szakemberei, azt hivatott elősegíteni, hogy a tagországok majd a megfelelő időben, egymással összehangolt módon tehessék meg azokat a lépéseket, amelyek a válság miatt átmenetileg szükségessé vált ösztönző intézkedések felszámolásának folyamatába - az úgynevezett "exit stratégia" megvalósításába - illeszkednek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását