2024. május 5. - Györgyi

Szexuális visszaélések a brazil katolikus egyházban is

Brazíliában felfüggesztettek hivatalukból három katolikus papot, mert három egykori kóristafiú bepanaszolta őket korábbi szexuális visszaélések miatt, és ezekről egy videofelvétel is nyilvánosságra került.
2010. március 16. kedd 20:16 - HírExtra
A botrány Alagoas állam Arapiraca városában tört ki, ahol a helyi televízió riportot készített a sértettekkel a múlt héten, és részleteket mutatott be a kompromittáló felvételekből. Az egyházmegye püspöke a leghatározottabban elítélte a történteket, vizsgálatot rendelt el, és felfüggesztette hivatalukból az érintett papokat. Közölte, hogy minden segítséget felajánlott a rendőrségnek, amely szintén nyomozásba kezdett.

A legnépesebb katolikus országként számon tartott Brazília lakosságát sokkolta az ügy, egyebek között azért, mert az egyes pedofil visszaélésekről felvételek készültek, és kijutottak az internetre. Az egyik plébános ügyvédje szerint a mára már felnőtt kóristafiúk 5 millió realt (2,8 millió dollár) szerettek volna kapni a videóért cserébe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását