2024. május 21. - Konstantin

"Irodalmi" marad a BKV és a kormány szerződése?

A főváros és a kormány között kötendő szerződés a BKV hosszú távú támogatásáról a jelek szerint ismét az irodalmi munkásság része marad - közölte György István (Fidesz) fővárosi képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
2010. március 17. szerda 18:42 - HírExtra
A fideszes politikus arra a hírre reagált, ami szerint Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester még pénteken visszaküldte a kormánynak a szerződéstervezetet, mert nem tartotta alkalmasnak arra, hogy ennek alapján a megállapodás megszülessen.
György István ezzel kapcsolatban azt hangoztatta, nem tartják támogathatónak azokat a kezdeményezéseket, amelyek tarifaemeléssel és teljesítménycsökkentéssel oldanák meg a BKV gondjait.

Közölte, az, hogy Demszky Gábor visszaküldte a dokumentumot, azt jelenti, hogy márciusban már nem fog a Fővárosi Közgyűlés elé kerülni a szerződéstervezet.

Hozzátette, "olyan hírük van", hogy a kormány is "kitáncolt" korábbi vállalásából, így a decemberben aláírt szándéknyilatkozat csak az "irodalmi munkásság része" marad, bekerül egy fiókba, és a megoldás már a következő kormányra és fővárosi vezetésre vár.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását