2024. május 16. - Mózes, Botond

Tollak babráltak ki Csapody Miklóssal?

A Fővárosi Választási Bizottság kezdeményezi a rendőrség döntését a büntető eljárás megindítására Csapody Miklós MDF-es képviselőjelölt egyik ajánlószelvénye miatt - áll a testület hétfő esti ülésén született, a budapest.hu portálon olvasható határozatban.
2010. március 23. kedd 11:56 - HírExtra
A HírTV információi szerint a büntetőfeljelentést már meg is tette a bizottság.
A Fővárosi Választási Bizottság határozatában az áll: Csapody Miklós 878 ajánlószelvényt nyújtott be az országgyűlési egyéni választókerületi bizottsághoz (oevb), amely azt állapította meg, hogy ebből 819 volt érvényes.

Egy magánszemély vasárnap fellebbezést nyújtott be az elsőfokú határozat ellen a Fővárosi Választási Bizottsághoz, sérelmesnek tartva, hogy az oevb érvényesnek fogadta el azokat az ajánlószelvényeket, amelyeken a választópolgár aláírása és az adatok kitöltése eltérő tollal történt.

Állítása igazolására becsatolta egy másik magánszemély nyilatkozatát, amely szerint ő nem adott ajánlást a jelöltre, az ő ajánlását mégis figyelembe vették a jelölt nyilvántartásba vételénél - olvasható a honlapon.

Ahhoz, hogy valaki indulhasson egyéni jelöltként az országgyűlési választáson, 750 érvényes ajánlószelvénnyel kell rendelkeznie. Csapody Miklós a főváros 15-ös számú választókerületében méretteti meg magát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását