2024. május 7. - Gizella

Nem fizetnek a Szomszédok sztárjainak!

Hiába megy adásba újra a Szomszédok klasszikus teleregénye, a színészek nem kapnak a jogdíjakból – legalábbis egyelőre.
2010. március 30. kedd 10:09 - HírExtra
Kulka János a Juventus Rádióban panaszolta el, hogy másfél éve nem kapták meg a jogdíjakat a szereplők, pedig szerinte illene.

„Szóljál, hogy fizessenek!” – fakadt ki Kulka a Juventus Rádióban még szombat délelőtt, amikor a műsorvezető arról faggatta, hogy kapnak-e pénzt a szereplők az ismétlésekért. „Innen üzenem, hogy legyenek szívesek fizetni némi jogdíjat! (…) Egyébként most elmaradtak megint, másfél éve nem sikerül fizetni. Ez nem elegáns” – fakadt ki a színész, aki a Borsnak elmondta, nem tudja több információval kiegészíteni az elhangzottakat: várja a járandóságát.

A Bors utána járt az esetnek: az Előadóművészi Jogvédő Irodától megtudták, az ismétlésekért kazettadíj jár, de hogy ez miért nem érkezik meg a színészek számláira, arról nem adtak információt.

Egy névtelenséget kérő szereplő elmondta a lapnak e-mailben értesítette a jogvédő iroda, hogy a díjak a lassú feldolgozás miatt késnek, de már nem bízik benne, hogy megkapja jussát.

Ábel Anitának is jól jönne


„Nekem talált pénz a jogdíj, nem számítok rá, de örülök, ha kapok. Szerintem nem nagy összegről van szó, de azért jól jönne” – mondta a Julcsit alakító kismama.

Trokán Péter és Nemcsák Károly is megerősítette a Borsnak: nem láttak pénzt az ismétlésekből, de a jogi helyzet tisztázásáig nem nyilatkoznak az ügyben.

„Meglepve tapasztaltam, hogy a Magyar Televízió ismét műsorra tűzte a Szomszédokat, ráadásul a megkérdezésünk nélkül. Végül is ezen nincs mit csodálkozni: annyira elszegényedett a királyi tévé, hogy nincs pénze saját gyártású tévéfilmek készítésére” – mondta keserűen Horváth Ádám a nagy sikerű Szomszédok-partyn.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását